16.5 C
Amsterdam
dinsdag 30 april 2024
HomeReisbestemmingenVerenigde StatenDit zijn de 10 meest voordelige steden in de Verenigde Staten om...

Dit zijn de 10 meest voordelige steden in de Verenigde Staten om vakantie te vieren

Kayak is een van de meest gebruikte vergelijkingswebsites voor vliegtickets. Naast het vergelijken van prijzen voor vliegtickets, houdt de site ook veel statistieken bij en deze publiceren ze jaarlijks op hun website. Een interessante lijst voor vakantiegangers die de verenigde Staten op hun lijstje hebben staan geeft een overzicht van de meest voordelige Amerikaanse steden zijn om een vliegticket in combinatie met een verblijf in een hotel te kopen.

#1 Houston

Houston is een absolute vlieg hub, omdat de stad vrijwel in het midden van de Verenigde StatenĀ  ligt. Het is tevens een van de drukste vlieghavens van het land. Reizigers moeten altijd wel even geduld hebben en ruim voor vertrek aanwezig zijn, want vertrek uitstellen is not-done op deze luchthaven. Eenmaal in Houston is er genoeg te belevenĀ  waaronder een bezoek aan het Houston Museum of Natural Science.

#2 Denver, Colorado

Of je nu van wandelen, kunst of relaxen in een stijlvolle coffeeshops houdt, Denver heeft het allemaal. Je kunt een optreden bijwonen in het openlucht Red Rocks Park and Amphitheatre waar je gegarandeerd zult genieten van een zeer bijzonder concert. De stad is bijna volgebouwd met gezellige bars en restaurantjes enĀ  op vrijwel elke hoek van het centrum vind je wel een shopping mall waar je uren in kunt ronddwalen.

#3 Atlanta, Georgia

Deze stad zal niet direct op elk lijstje van Amerikafans staan, maar is zondeer twijfel zeker de moeite waard. Al is het maar omdat het een zeer voordelige stad is. Activiteiten die je kunt ondernemen zijn onder andere een bezoek aan het Georgia Aquarium of hetĀ  SkyView reuzenrad met uitzicht op Centennial Olympic Park. Meer weten over de rijk geschiedenis van de stad kan in het National Center for Civil and Human Rights.

#4 Chicago, Illinois

In tegenstelling tot Atlanta staat Chicago wel op menig must-visit lijstje. Een dat is niet alleen terecht omdat het een relatief goedkope stad is, maar natuurlijk ook omdat deze bruisende stad eigenlijk nooit slaapt. Chicago is zowel in de zomer erg aangenaam om te bezoeken, maar heeft ook zeker haar charmes tijdens de strenge wintermaanden, mocht dat je beter uitkomen.

Breng in ieder geval een middag door op het Maggie Daley Park Ice Skating Ribbon en probeer de pizza van het bekende en befaamde restaurant Giordano’s, vlak om de hoek. En natuurlijk is een bezoek aan Chicago niet compleet zonder een bezoek aan een van de vele ā€‹ā€‹Broadway-shows. Vergeet na je bezoek aan het theater overigens niet de avond af te sluiten met een bezoek aan Skydeck Chicago op de top van Willis Tower voor een adembenemend uitzicht dat je niet snel zult vergeten.

#5 New York City, New York

Wellicht ben je net zo verbaasd als wij waren dat New York toch echt hoort bij een van de meer voordelige steden in de Verenigde Staten. En terecht, want een restaurantbezoek of winkelen in de Big Apple is inderdaad gemiddeld genomen juist veel duurder dan in andere steden. Maar een vliegticket of overnachting in deze enerverende stad is wel gewoon net wat betaalbaarder dan in andere populaire steden van Amerika.

Een opsomming van activiteiten die je kunt ondernemen laten we maar even achterwege, maar zorg er in ieder geval voor dat je hoe dan ook het Vrijheidsbeeld bezoekt, want wie die kans aan zijn of haar neus voorbij laat gaan, krijgt daar later zeker spijt van.

#6 Dallas, Texas

Nergens zijn de Amerikanen zo trots op Amerika dan in Texas. En dat zul je zeker merken wanneer je Dallas bezoekt, want nationalisme viert hier hoogtij. De beste tip die we je kunnen geven wanneer het aankomt opĀ  je bezoek aan Dallas is om vooral de stad tijdens de winter te bezoeken, want dan zijn de tickets bijna belachelijk goedkoop.

Tijdens je bezoek aan de stad kun je een thuiswedstrijd van de lokale idolen, de Mavericks (basketbal) of de Stars (hockey) bijwonen en het echte Texaanse gevoel ervaren. Voor lekker en goedkoop eten, kun je terecht bij restaurant Tex-Mex.

#7 Orlando, Florida

Op vakantie met kinderen en dan liefst een stad bezoeken die vol staat met pretparken? Dan moet Orlanda eigenlijk wel je bestemming zijn. En het mooie van een bezoek aan Orlando is, dat je vliegticket je helemaal niet zo gek veel hoeft te kosten. Ook hotels zijn relatief voordelig, waarschijnlijk mede omdat er een ongekend aantal mogelijkheden zijn omĀ  in deze stad te overnachten.

Extra tip: boek je vliegticket tegelijk met je hotelkamer enĀ  reserveer tevens de toegangskaarten voor het pretpark. Want dat levert alles bij elkaar een leuke korting op en het geld dat je bespaart kun je weer mooi uitgeven tijdens je bezoek aan de stad.

#8 Washington, D.C.

Een bezoek aan een land is eigenlijk nooit echt compleet zonder de hoofdstad van het land te bezoeken. EnĀ  nee, dat is niet New York, maar Washington! Zeker voor kunst- en cultuurliefhebbers is er genoeg te beleven want alle nationale schatten (of in ieder geval de geschiedenis ervan) zijn te te bestuderen in deze stad. Daarnaast kent de stad een aantal schitterende parken waar het goed vertoeven is en heeft het (als we de lokale bevolking mogen geloven) de beste restaurants van het land.

#9 Portland, Oregon

Deze funky, milieuvriendelijke stad in de Pacific Northwest staat bekend om de vele verschillende en soms excentrieke activiteiten die je kunt ondernemen. Maar ook voor rust en reinheid biedt de stad plaat, met name in de bijzonder stijlvolle Japanse tuin. Reis je met kinderen of ben je gewoon dol op dieren, breng dan zeker een bezoek aan de Oregon Zoo in Washington Park niet.

#10 Los Angeles, Californiƫ

Of beter gezegd: Hollywood! Maak een wandeling over de beroemde Walk of Fame op Hollywood Boulevard of bezoek het Hollywood Sign (dat er in werkelijkheid stukken kleiner uitzien, maar gegarandeerd een adembenemend uitzicht biedt.

Een must-visit stad voor de echte filmliefhebbers en wie zichĀ  helemaal in de filmindustrie wil onderdompelen bezoekt een van de vele live-shows of laat zich rondleiden door filmstudioā€™s waar ā€˜s werelds meest bekende speelfilms zijn opgenomen.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws