13.7 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeAttractieparkenDisneyland Parijs wijzigt toekomstplannen ingrijpend

Disneyland Parijs wijzigt toekomstplannen ingrijpend

De plannen voor nieuw Star Wars-gebied in Disneyland Parijs lijken van de baan. Dat schrijft pretparksite Looopings. Voormalig Disney-ontwerper Jim Shull deelt via social media dat Disneyland Parijs afziet van het eerder aangekondigde Star Wars-themagebied.

In 2018 was er sprake van dat het Walt Disney Studios Park zou worden uitgebreid met een groot Star Wars-deel, dat in 2025 klaar zou moeten zijn. Dit nieuwe gebied zou een aangepaste variant worden van Galaxy’s Edge, zoals die in de Disney-parken in de Verenigde Staten te vinden is. Echter, in de afgelopen jaren is er vanuit Disney geen verdere informatie of bevestiging gekomen over dit project. Er heerst al langere tijd speculatie dat deze uitbreiding niet door zou gaan.

Shull wijst erop dat in Disneyland Park al wel een kleine Star Wars-sectie is, inclusief de vliegsimulator Star Tours en de meet-and-greet-locatie Starport.

Gedurende zijn imposante carrière van ruim 30 jaar bij The Walt Disney Company, was Shull betrokken bij het ontwerp van attracties zoals Casey Jr., Le Pays des Contes de Fées, Le Passage Enchanté d’Aladdin, Rock ‘n’ Roller Coaster, Crush’s Coaster, Cars Quatre Roues Rallye, RC Racer en Slinky Dog Zigzag Spin. Hij nam eind 2020 afscheid van het bedrijf.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws