13.7 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeVervoerLuchtvaartGeen zin in krijsende kinderen in het vliegtuig? Kies dan voor deze...

Geen zin in krijsende kinderen in het vliegtuig? Kies dan voor deze zitplaats!

Vliegen is vaak voor jonge kinderen een spannende belevenis. De manier waarop kinderen die spannende ervaring verwerken kan behoorlijk verschillen. De een geniet intens, terwijl op hetzelfde moment een ander kind in het toestel het uit krijst van angst. Voor medereizigers is een een krijsende baby of peuter in de buurt alles behalve een pretje.

Een kind dat aan een stuk door blijft huilen of zelfs krijsen kan zomaar een ontspannende vliegreis in een ware hel omtoveren. Om de kans te vergroten dat je zo ver als mogelijk bij een baby of jong kind in de buurt komt te zitten, is het handig te weten wat de meest strategische plek in het vliegtuig is om krijsende kinderen te ontwijken.

Kies voor een stoel dichtbij de nooduitgang!

De beste stoel in het vliegtuig om luidruchtige kinderen te ontwijken, bevindt zich in de buurt van de nooduitgang. Dit komt omdat kinderen om veiligheidsredenen niet in dit deel van het vliegtuig mogen zitten. Bij een evacuatie worden passagiers gevraagd eerst zichzelf en daarna anderen te helpen. Kinderen kunnen zowel zichzelf niet goed helpen en al zeker niets voor andere passagiers doen in geval van nood.  Heb je de mogelijkheid om tijdens het boeken van je vliegticket een stoel in de buurt van de nooduitgang te reserveren, doe dit dan ook!.

Natuurlijk kan het voorkomen dat jonge ouders voor zichzelf en hun kroost een rij boeken vlak achter de rij van de nooduitgang. En dan zit je dus nog steeds in de buurt van kleine kinderen. Reis je met z’n tweeën reist en vind je het niet erg vindt om apart van elkaar te zitten, dan kun je proberen om twee stoelen weg van de nooduitgang en dus zo ver als mogelijk van kinderen te zitten.

Huilende kinderen kunnen reden zijn voor compensatie!

Compensatie voor het ongemak van het zitten in de buurt van kleine kinderen in een vliegtuig wordt vaak geboden wanneer je een reispakket hebt geboekt. Als een kind te veel lawaai maakt of anderszins storend is, kan de luchtvaartmaatschappij een vorm van compensatie aanbieden. Dit kan in de vorm van een tegoedbon voor een maaltijd of een gratis upgrade naar een comfortabelere stoel.

Dus vergeet tijdens het boeken van je vliegticket niet dat de beste stoel in het vliegtuig om kinderen zo ver als mogelijk uit je buurt te houden, die bij de nooduitgang is. Dit is simpelweg omdat dit het het gebied is waar jonge kinderen niet mogen zitten. Als je de kans krijgt om deze stoel te reserveren tijdens het boeken van je vliegticket, aarzel dan niet.

Als alternatief kun je, als je met een partner reist, toch proberen om twee stoelen te boeken, weg van de nooduitgang en dus weg van de kleintjes. En als je toch in de buurt van een storend klein kind komt te zitten, kun je misschien nog een vorm van compensatie krijgen. Vraag daar dus zeker om, want dat zul je aan het eind van de vlucht zeker verdiend en nodig hebben. 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws