13.7 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeOpmerkelijkSeks op vakantie: kinderen blijven thuis, speeltjes gaan mee!

Seks op vakantie: kinderen blijven thuis, speeltjes gaan mee!

Volgens een onderzoek van erotische artikelen webwinkel Willie.nl, in samenwerking met FHM en Psychologie Magazine, is gebleken dat we vaker, avontuurlijker en langer seks hebben als we op vakantie zijn. Als je geïnteresseerd bent, kun je de gedetailleerde resultaten van het onderzoek hier vinden. Het is de moeite waard om te vermelden dat er al veel onderzoeken zijn gedaan naar seks op vakantie.

Metro heeft eerder het onderwerp “millennials en seks op vakantie” behandeld, waarbij de vraag werd gesteld of mensen ervoor zouden kiezen om nooit meer seks te hebben of om nooit meer de wereld rond te reizen. Je kunt het antwoord op deze prikkelende vraag hier vinden. Daarnaast zijn er nog andere vakantie-enquêtes beschikbaar, samen met gerelateerde verhalen. Je bent bijvoorbeeld misschien geïnteresseerd om te lezen over de 10 vervelende en herkenbare gewoontes van Nederlandse vakantiegangers.

Kinderen zijn de grootste stoorzenders

Het onderzoek toont  een aantal opmerkelijke dingen. Nederlanders duiken niet alleen vaker in de  koffers, maar nemen ook de nodige speeltjes mee op reis. Meer dan 1500 mensen deden mee aan deze enquête. Als belangrijkste stoorzenders vermelden de ondervraagden dan dit doorgaans de kinderen zijn. Volgens de antwoorden op het onderzoek is het (wanneer het op seks aankomt) beter om onze kinderen thuis te laten omdat ze “niet echt helpen”. Het goede nieuws is dat het belang van seks op vakantie gemiddeld met een 8 wordt gewaardeerd.

Meer zin tijdens de vakantie

76 procent van de ondervraagden gaf aan tijdens de vakantie meer zin in seks te hebben dan normaal. De belangrijkste reden voor dit verhoogde “vakantie libido” wordt toegeschreven aan de meer ontspannen sfeer tijdens vakanties. Daarnaast dragen meer tijd en ruimte en de mogelijkheid om seksuele activiteiten te ondernemen op verschillende locaties bij aan het toegenomen verlangen naar seks op vakantie. Seksuele ervaringen op vakantie verschillen van die thuis: bijna de helft van de respondenten zegt vaker en op een avontuurlijkere manier seks te hebben.

Dit omvat het verkennen van de buitenomgeving, het uitproberen van verschillende standjes en het experimenteren met speeltjes. Verder gaf ongeveer een derde van de deelnemers aan dat ze meer tijd uittrekken en uitgebreidere seksuele activiteiten ondernemen als ze op vakantie zijn. Voor 14 procent van de respondenten is seks op vakantie echter minder vaak, minder avontuurlijk en minder uitgebreid dan thuis.

Het belang van seks op vakantie

Het belang van seksuele intimiteit tijdens vakanties voor het versterken van de band tussen partners wordt hoog ingeschat, met een gemiddelde waardering van 8. Bovendien geeft de meerderheid van de respondenten het een negen of tien, wat aangeeft dat het zeer belangrijk is. Het gemiddelde cijfer voor hoe goed vakantieseks hun intimiteitsbehoeften vervult is echter 7,8, waarbij 8 procent het onvoldoende vindt.Zowel mensen die vinden dat hun vakantieseks plezierig is als degenen die het als gemiddeld of onvoldoende beoordelen, ondervinden obstakels als het gaat om het ondernemen van seksuele activiteiten tijdens hun reis.

Het meest genoemde obstakel door 27 procent van de respondenten is het meenemen van kinderen. Het gebrek aan privacy door andere reisgenoten, zoals nieuwsgierige buren of lawaaierige accommodaties, staat op de tweede plaats met 22 procent. De derde plaats in de top drie van obstakels voor vakantieseks wordt gedeeld door de hitte en het ongemak van bepaalde accommodaties, zoals kamperen in een tent, verblijven in piepende hotelbedden of beperkte faciliteiten. Deze factoren zijn elk goed voor 12 procent van de genoemde obstakels. Daarnaast is 11 procent van de genoemde obstakels gerelateerd aan kampeerervaringen.

Seksspeeltje niet vergeten in te pakken!

Uit het onderzoek bleek dat 64 procent van de respondenten wel eens een seksspeeltje heeft meegenomen op vakantie. De meerderheid van degenen die een speeltje meenemen, doen dat als ze op vakantie gaan met hun partner of familie. Daarnaast doet 12 procent van de respondenten die af en toe een speeltje meenemen dat ook als ze met vrienden op vakantie gaan.

Zonvakanties en weekendjes weg zijn de meest voorkomende soorten reizen waarbij speelgoed wordt meegenomen. Verrassend genoeg neemt 38 procent van degenen die speelgoed meenemen op vakantie, het ook mee op de camping, ondanks de uitdagingen die kamperen met zich meebrengt.

Ruim 86 procent van de mensen die eerder speelgoed hebben meegenomen op vakantie, is van plan om dat ook op hun volgende reis te doen. Dit betekent dat er een aanzienlijk aantal speeltjes hun weg zullen vinden door de drukke luchthavens. We hopen dat er geen vertragingen zijn die je reis belemmeren. Zelfs respondenten die nog nooit speelgoed hebben meegenomen lijken beïnvloed te zijn door het onderzoek. Van hen is 21 procent nu van plan om speelgoed mee te nemen in hun bagage, terwijl 66 procent het idee overweegt.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws