20.4 C
Amsterdam
dinsdag 25 juni 2024
HomeOpmerkelijkDuitse stad rekent 80 euro boete voor te hard dichtslaan van autodeur

Duitse stad rekent 80 euro boete voor te hard dichtslaan van autodeur

Inwoners van de Duitse stad Erdmannhausen riskeren boetes tot 80 euro voor het maken van buitensporig veel lawaai met hun voertuigen, zoals claxonneren of dichtslaande autodeuren. De ongeveer vijfduizend inwoners van deze gemeente in Baden-Württemberg hebben een nieuwe verordening ingevoerd om dit probleem aan te pakken.

Deze maatregel is niet uniek voor Erdmannhausen, want ook andere gemeenten in de provincie Baden-Württemberg, zoals Bönnigheim, Kornwestheim, Murr, Oberstenfeld, Freudental en Gemmrigheim, hebben soortgelijke regels aangenomen. Ondanks dat de burgemeester verklaarde dat geluidsoverlast geen groot probleem is in Erdmannhausen, hebben de nieuwe regels tot discussies geleid onder de inwoners, waarbij vooral ergernis werd geuit over het onnodig laten draaien van de motor tijdens het winkelen.

Ook het laten draaien van de motor kost je geld

Volgens de nieuwe politieverordening wordt niet alleen het dichtslaan van autodeuren bestraft, maar ook het onnodig lang laten draaien van de motor. Deze regel geldt ook voor brommers en motoren. Daarnaast worden onnodig lawaai maken tijdens het in- en uitladen en ongeoorloofd claxonneren als strafbare feiten beschouwd.Het kan moeilijk zijn om de situatie in te schatten, vooral als het gaat om lawaai dat wordt veroorzaakt door autodeuren die luid dichtslaan.

Het hoofd van het bureau voor openbare orde van Erdmannhausen erkent de subjectieve aard van geluidsbeleving en stelt dat wat de één hinderlijk vindt, de ander misschien helemaal niet stoort. Hoewel niet iedereen in de stad achter de nieuwe regels staat, is er een inwoner die sceptisch is en het belachelijk vindt dat zo’n regeling is ingevoerd.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws