20.4 C
Amsterdam
dinsdag 25 juni 2024
HomeOpmerkelijkPrijzen strandstoelen lopen per land enorm uiteen

Prijzen strandstoelen lopen per land enorm uiteen

De zomervakantie is voor velen een tijd om te genieten van zon, zee en ontspanning, bij voorkeur op een strandbed, luisterend naar het rustgevende geluid van de golven. De prijs van een strandbed kan echter aanzienlijk verschillen afhankelijk van het land dat je bezoekt. Op sommige plaatsen betaal je uiteindelijk tien keer meer voor hetzelfde eenvoudige strandbedje dan op andere. Het is al frustrerend genoeg om te maken te hebben met vervelende vakantiegewoonten van landgenoten, en nu krijg je hier ook nog eens mee te maken.

Sunweb, een reisorganisatie, heeft een onderzoek uitgevoerd naar de prijzen van strandbedden op zeven bestemmingen aan de Middellandse Zee. Hoewel er nog veel meer zonbestemmingen zijn, zullen de onderzochte vakantieplekken deze zomer naar verwachting veel Nederlandse toeristen aantrekken die op zoek zijn naar strandbedden.Nu iedereen op zijn budget let, kan het gunstig zijn om de prijzen van strandbedden op vakantiebestemmingen te vergelijken.

Vergelijk altijd voordat je boekt

Deze vergelijking kan extra geld opleveren om te genieten van een verfrissend drankje of een heerlijk diner tijdens je welverdiende vakantie. Als je je vakantie nog niet hebt geboekt, Sunweb heeft de Sunbed Index gelanceerd, die de vakantiebestemmingen aangeeft met de meest betaalbare strandbedden op openbare stranden. Uit het onderzoek blijkt dat de prijzen van de bedden tot ongeveer 18 euro per bed per dag kunnen verschillen.

Vakantiegangers in Turkije geven meestal maar 2 euro per bed uit, terwijl het aan de Franse Rivièra wel 20 euro per dag per bed kan kosten. Italië is het op één na duurste land, waar een strandbedje ongeveer 17 euro per dag kost. De prijzen voor een normaal strandbed variëren van 2 tot 20 euro, met variaties afhankelijk van de locatie en het luxeniveau. Volgens Martine Langerak, woordvoerster van het onderzoeksreisbureau, is het huren van een strandbed een populaire activiteit voor veel reizigers, maar kan het hun budget aanzienlijk beïnvloeden als ze zich niet bewust zijn van de kosten. Voor een gezin van vier personen kan een week vakantie aan de Franse Rivièra oplopen tot 80 euro per dag of 560 euro per week, wat tien keer duurder is dan in Turkije.

Van €2,- tot €20,-

Met de introductie van de Strandbedden Index willen we reizigers een handige referentie bieden voor de prijzen van strandbedden op verschillende vakantiebestemmingen. Ons doel is om ervoor te zorgen dat iedereen van een ontspannen vakantie kan genieten zonder onverwachte extra kosten.Hier zijn de prijzen voor strandbedden in populaire bestemmingen aan de Middellandse Zee, gerangschikt van de meest betaalbare naar de duurste:

  • Turkije (Alanya): 2 euro
  • Cyprus: 5 euro
  • Spanje (Costa del Sol/Mallorca): 9 euro
  • Kroatië (Split en nabijgelegen eilanden): 10 euro
  • Griekenland: 15 euro
  • Italië (Sardinië/Sicilië): 17 euro
  • De Franse Rivièra: 20 euro.
GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws