24.8 C
Amsterdam
dinsdag 25 juni 2024
HomeOpmerkelijkWaarom Finnen de meest gelukkige mensen van Europa zijn

Waarom Finnen de meest gelukkige mensen van Europa zijn

Inwoners van Finland zijn volgens recente persberichten al zes jaar op rij uitgeroepen tot gelukkigste mensen ter wereld. Dit voorjaar claimde Finland opnieuw de titel. Geïntrigeerd door deze reputatie stuurde Metro verslaggever Erik Jonk om het land te verkennen en de waarheid achter het geluk te ontdekken. Jonk reist momenteel tot morgen door Lapland en wil een inspirerend reisverhaal vastleggen boordevol tips voor het verkennen van het verrassende Lapland in de zomer.

Daarnaast hoopt hij na te gaan of de Finnen inderdaad zo gelukkig zijn als wordt beweerd. Interessant genoeg werd onthuld dat de Finnen na het uitbrengen van het zesde gelukspersbericht een voor Finse begrippen significante dip in hun geluksniveau hadden. De reden hiervoor was de overwinning van Loreen, die Zweden vertegenwoordigde, op het Eurovisie Songfestival, terwijl velen dachten dat Finlands eigen Käärijä opnieuw de overwinning zou behalen. De onverwachte uitkomst gaf de Finnen een ongelukkig gevoel.

Eenvoud, duurzaamheid en natuur

Elk jaar interviewen onderzoekers nauwgezet individuen uit verschillende landen om het World Happiness Report samen te stellen. Het Gallup Institute, een gewaardeerde groep wetenschappers uit Amerika, voert deze interviews uit, maar helaas zonder de inwoners van Finland. Desondanks blinken Finnen consequent uit op vier belangrijke gebieden, waardoor ze de welverdiende titel van “gelukkigste mensen” verdienen. Finlands nadruk op natuur, eenvoud, duurzaamheid en voedsel dragen bij aan hun uitzonderlijke geluksniveaus. Het thuisland van Jari Litmanen en Sanna Marin blijft de gouden medaille in geluk in de wacht slepen.

Finland heeft een overvloed aan meren en bossen, met ongeveer 187.000 meren en 75% van het land bedekt met groene bossen. Het land is trots op zijn 41 nationale parken en biedt gelijke rechten aan iedereen, of het nu burgers of bezoekers zijn, door middel van de rechten van iedereen. Deze rechten geven vrijheid om buitenactiviteiten in de natuur te ontdekken en ervan te genieten, ongeacht eigendom of woonplaats. Het is dan ook geen verrassing dat Finnen een sterke band hebben met de natuur en gelukkig worden van de vele voordelen ervan. Onderzoek heeft aangetoond dat 15-20 minuten in het bos de bloeddruk kan verlagen en de stemming kan verbeteren.

Voorliefde voor lokaal voedsel

Favoriete Finse gewoonten en activiteiten zijn verfrissend eenvoudig. De Finse sauna, befaamd om zijn gezondheidsvoordelen, is een cruciale bron van welzijn in Finland. Of je nu geniet van een saunabeurt gevolgd door een duik in een nabijgelegen meer in de zomer of een dappere duik neemt in een ijsgat in de winter, de sauna wordt door velen beschouwd als een manier van leven en draagt in hoge mate bij aan het Finse geluk.Duurzaamheid is van groot belang in de Finse cultuur, of het nu gaat om het behoud van de natuur, cultureel erfgoed of innovatieve dagelijkse gewoonten. Fins design is naadloos geïntegreerd in het dagelijks leven, van meubels tot kleding. Met een land vol fascinerende contrasten en eindeloze inspiratie uit de natuur speelt duurzaamheid een belangrijke rol in het geluk van Finland.

De Finse keuken wordt gekenmerkt door eenvoud, heerlijkheid en verse, natuurlijke ingrediënten. Met de schoonste lucht ter wereld, overvloedig zuiver water uit duizenden meren en een scala aan wilde ingrediënten zoals bessen, paddenstoelen en kruiden uit de bossen, is eten een van de essentiële elementen van geluk voor Finnen.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws