13.7 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeChinaHong KongHong Kong lokt bezoekers door 500.000 gratis vliegtickets uit te delen

Hong Kong lokt bezoekers door 500.000 gratis vliegtickets uit te delen

Hong Kong lanceert een ambitieuze campagne om het toerisme te stimuleren, door meer dan een half miljoen gratis vliegtickets aan te bieden in een poging reizigers terug naar de stad te lokken. In het kader van de ‘Hello Hong Kong’-campagne van het Hong Kong Tourism Board zullen de lokale luchtvaartmaatschappijen Cathay Pacific Airways, HK Express en Hong Kong Airlines vanaf maart 500.000 gratis tickets uitdelen aan reizigers. De tickets worden op verschillende manieren uitgedeeld, onder andere via zoals loterijen en speciale aanbiedingen waarbij men bij aankoop van een ticket het tweede ticket gratis is.

Drastische daling bezoekers door Covid-19

Hong Kong was ooit een knooppunt voor toeristen uit de hele wereld. In 2019, vlak voor de Corona-crisis bezochten nog 56 miljoen mensen de stad. Dat aantal is na de pandemie echter drastisch gedaald tot slechts 605.000 bezoekers in 2020. In een poging de toeristenindustrie van de stad nieuw leven in te blazen, beloofde Hongkongs leider John Lee tijdens de lancering van de campagne “geen isolatie, geen quarantaine en geen beperkingen”. Het plan bevat ook een reeks andere maatregelen, waaronder versoepelde visumeisen en subsidies voor luchtvaartmaatschappijen en accommodatie.

Het Hong Kong Tourism Board hoopt dat de “Hello Hong Kong” campagne bezoekers terug zal brengen naar de stad en de metropool in zijn oude glorie zal herstellen. Ze rekenen erop dat de gratis vliegtickets meer mensen zullen aanmoedigen om naar Hongkong te reizen en de unieke cultuur, keuken en attracties te ervaren.

Nog steeds een van de meeste boeiende steden in Azië

Als je op zoek bent naar een unieke en spannende vakantiebestemming is Hong Kong nog steeds een ideale bestemming. Dit ondanks de politieke spanningen die vooral zijn ontstaan door de veel protesten van de inwoners van Hong Kong die protesteren tegen de toenemende invloed van Peking. Hong Kong is een autonoom deel van China met een eigen bestuur. Inwoners vinden echter dat Peking steeds meer invloed probeert uit te oefenen en zijn de laatste jaren massaal de straat op gegaan. Deze protest werd met harde  hand neergeslagen, wat tot wereldwijde kritiek en verontwaardiging leidde.

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws