13.7 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeReisbestemmingenDuitslandNederlanders vliegen steeds vaker vanaf luchthaven Münster-Osnabrück

Nederlanders vliegen steeds vaker vanaf luchthaven Münster-Osnabrück

Het was wel bekend dat veel Nederlanders hun vakantie beginnen door te vliegen vanaf de Duitse luchthaven Weeze, maar ook vliegveld Münster-Osnabrück is steeds geliefder bij de Nederlandse vakantieganger.

Reden dat steeds meer Nederlanders over de grens kijken is de chaos op Schiphol. In Duitsland is daar immers totaal geen sprake van. De stijging van het aantal Nederlandes vanaf Münster is fors, zegt woordvoerder Detlef Döbberthin tegen Tubantia: „We vervoeren deze maanden twee keer zoveel Nederlanders als in dezelfde periode voor corona.”

Dit jaar verwacht de luchthaven 800.000 passagiers te vervoeren. Dat is iets minder dan in 2019. „Maar als je alleen kijkt naar de cijfers over de zomervakantie, dan zitten we op hetzelfde aantal als voor corona”, aldus Döbberthin.

Onder meer Corendon vliegt geregeld vanaf Münster-Osnabruck. Bestemmingen die vanaf de Duitse luchthaven kunnen worden aangedaan zijn de Balearen en Mallorca en de Turkse rivièra. Ook wordt er gevlogen op het Griekse Kreta, Rhodos, Kos en Corfu.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws