13.7 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeReisbestemmingenOostenrijkGebrek aan sneeuw doet 'zomergletscher' Zermatt sluiten, ook Hintertuxer Gletscher problematisch

Gebrek aan sneeuw doet ‘zomergletscher’ Zermatt sluiten, ook Hintertuxer Gletscher problematisch

Het gletsjerskigebied van Zermatt bij de Klein Matterhorn en Plateau Rosa heeft noodgedwongen moeten besluiten om haar pistes te sluiten. Er ligt simpelweg te weinig sneeuw. Ook bij de andere ‘365 dagen gletscher in Hintertux zijn er problemen.

In Zermatt kampt men door de hoge temperaturen simpelweg met sneeuwgebrek. Er ligt nauwelijks nog sneeuw, waardoor het prepareren van pistes haast onmogelijk is geworden. Pas wanneer de temperatuur flink daalt en er weer sneeuw is gevallen kan het skigebied heropenen. Het is de vraag wanneer dat zal zijn. Zermatt is geliefd bij zowel professionele skiteams als recreanten die in de zomer toch willen skiën of snowboarden.

Ook Hintertux heeft het moeilijk. Het gletschergebied heeft al verschillende liften moeten sluiten, maar is nog wel deels geopend. Het is echter de vraag of dat ook de rest van de zomer zo zal zijn, omdat ook het Oostenrijkse gebied worstelt met sneeuwschaarste.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws