13.7 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeReisbestemmingenDit zijn de 3 beste landen voor reizen met het openbaar vervoer

Dit zijn de 3 beste landen voor reizen met het openbaar vervoer

Wil je graag een ander Europees land bezoeken, maar daarbij vooral gebruik maken van het Openbaar Vervoer, dan verschillen de mogelijkheden van land tot land enorm. Sommige landen hebben een uitgebreid netwerk van openbaar vervoervoorzieningen, terwijl dit in andere landen, meestal meer in het zuiden van Europa, minder goed geregeld is.

Uit een onderzoek van  Boston Consulting Group (BCG) onder 24 Europese landen blijkt dat in de volgende drie landen het Openbaar Vervoer het best is geregeld. Een vakantie zonder de auto kun je dus het best naar een van deze drie landen maken:

1. Zwitserland

Zwitserland zou je wellicht niet op de eerste plek verwachten, maar daar staat het Midden-Europese land wel degelijk. En dat is best logisch, want het land heeft een indrukwekkend openbaar vervoersysteem. Of je nu kriskras door het hele land reist of gewoon van de ene stad naar de andere moet, de Zwitserse treinen brengen je echt overal heen. Opvallend aspect is dat de punctualiteit van de treinen is zeer hoog: treinen vertrekken exact op de minuut die wordt aangegeven. Daarnaast is de  veiligheid op en rondom het spoor is uitstekend.

2. Denemarken

Voor een vakantie in Denemarken plant, kun je een beroep doen op een hoogwaardig treinnetwerk. De Deense spoorwegmaatschappij DSB heeft een uitgebreid netwerk van treindiensten die je van stad naar stad kunnen brengen en gebieden als Kopenhagen, Aarhus en Albertslund met elkaar verbinden.

Vanuit Kopenhagen kun je zelfs een trein nemen naar buurland Zweden. Het Zweedse spoorwegsysteem scoort niet zo hoog als dat van Denemarken op de Rail Performance Index (RPI), maar de mogelijkheid is er dus wel om per trein van Denemarken naar Zweden te reizen. Het treinsysteem van Denemarken is populair bij zowel toeristen als de plaatselijke bevolking, omdat het een handige en efficiënte manier is om je door het land te verplaatsen. Het is ook relatief goedkoop, waardoor het een geweldige manier is om verschillende steden en dorpen te bereiken zonder dat het je al te veel kost. .

De treinen zijn comfortabel en gemakkelijk te besturen, en ze zijn meestal op tijd. Je hoeft je dus geen zorgen te maken dat je je aansluiting mist. Als je haast hebt, kun je kiezen voor de IC3-treinen, sneltreinen die tot 200 km/u rijden.

3. Oostenrijk

Hoewel het land bekendstaat om zijn wintersport, is het ook in de zomermaanden absoluut een bezoek waard. Met uitstekend openbaar vervoer en een goede kwaliteit van de dienstverlening is Oostenrijk een ideale bestemming voor wie de koude wintermaanden wil ontvluchten.

Het openbaar vervoer in Oostenrijk staat bekend als betrouwbaar, efficiënt en veilig. Met een uitstekende infrastructuur staat het land hoog in termen van gebruiksintensiteit, zowel voor passagiers als voor vracht. Dit betekent dat je je gemakkelijk door het land kunt verplaatsen en de vele bezienswaardigheden kunt verkennen. Van de grootste keizerlijke architectuur van Wenen tot het prachtige Alpenlandschap van Salzburg, je kunt gemakkelijk alles ervaren wat Oostenrijk te bieden heeft.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws