13.7 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeVervoerLuchtvaart9 bizarre verzoeken die stewardessen tijdens een vlucht kregen

9 bizarre verzoeken die stewardessen tijdens een vlucht kregen

Als het op vliegen aankomt, zijn stewards en stewardessen het gezicht van de vliegmaatschappij. Ze zijn er niet alleen om je drankjes rond te brengen, maar zorgen er ook voor dat alles verantwoord en veilig verloopt, zowel voor, tijdens als na de vlucht. En hoewel ze altijd hun best zullen doen om ervoor te zorgen dat je een comfortabele vlucht hebt, zijn er verzoeken waar ze gewoon niet aan kunnen voldoen. In dit artikel lees je enkele van de meest bijzondere en hilarische verzoeken die we wisten te verzamelen van verschillende stewards en stewardessen. Opmerkelijk is dat sommige zelfs gewoon toch konden worden ingewilligd.

Heeft u een parachute aan boord?

“Een van de gekste verzoeken die ik heb gekregen, was een passagier die midden in de vlucht om een ​​parachute vroeg, voor noodgevallen”, zegt Luke Xavier, een voormalig steward bij Delta en de oprichter van USA Rover. “Natuurlijk hebben we die niet aan boord, aangezien het totaal geen zin heeft. Ik heb de man een gratis drankje tegen de zenuwen aangeboden.”

Gefrituurde kip

Susan Fogwell, een gepensioneerde stewardess met 22 jaar ervaring bij grote luchtvaartmaatschappijen, kreeg ooit van een beroemde passagier een ongewoon verzoek. “Gary Coleman vroeg beleefd of ik zijn kip wilde bakken. Hij vond het ‘extra krokant’ lekker,” zei ze. Helaas heeft de kombuis beperkte mogelijkheden en frituren hoort daar niet bij.

Kopje water voor een valk

Het is niet ongebruikelijk dat passagiers om water vragen, maar dit specifieke verzoek was ongebruikelijk. “Een cadet van de Air Force Academy liep aan boord met een valk op haar arm – de mascotte van de school  en vroeg me of de valk een kopje water mocht hebben”, zei Fogwell.

Hotel transfer

Het domein van een steward is de vliegtuigcabine, maar ze weten ook vaak veel af van dingen als aansluitende gates. Maar als je eenmaal uit het vliegtuig bent, is hun werk gedaan, al dacht een passagier daar anders over. “Een familie heeft me ooit gevraagd om vervoer naar hun uiteindelijke hotelbestemming te regelen”, zegt Josephine Remo, een voormalig stewardess. Zij dachten dat ik hun persoonlijke assistent was.

Sushi Burrito’s

“Een van mijn meest voorkomende verzoeken is om extra eten en drinken, vaak meer dan wat in het vliegtuig wordt aangeboden. Dit omvat niet het vragen om extra snacks of drankjes, maar verzoeken om totaal andere maaltijden of verzoeken om een ​​speciale bestelling die de luchtvaartmaatschappij helemaal niet aanbiedt.”, zegt Alison Meacham, een voormalige stewardess van Virgin Atlantic en tegenwoordig fervent blogger. “Een keer vroeg een passagier of ik sushi-burrito’s voor ze kon maken. Het was absoluut een vreemd verzoek, maar ik heb respectvol geweigerd omdat het moeilijk zou zijn om te maken en te serveren in het vliegtuig.”

Ruimte voor een slang

“Een van de gekste verzoeken is wel die van een passagier op een vlucht van Vancouver naar Toronto. De passagier had een slang als huisdier in een aquarium en vroeg of hij die mee mocht nemen op de vlucht als handbagage”, zei voormalig stewardess Carly Campbell van Mommy on Purpose. “Dit was natuurlijk een verrassing voor alle betrokkenen en we moesten een paar extra stappen nemen om ervoor te zorgen dat het huisdier op de vlucht zou worden toegelaten. Na overleg met de gezagvoerder lieten we het huisdier aan boord, maar we moesten andere passagiers naar verschillende stoelen verhuizen om plaats te bieden aan de tank waarin de slang zat.”

Rauwe vis die aan boord wordt gekookt

“Een ander vreemd verzoek dat ik tegenkwam, was van een passagier die van Toronto naar Phoenix reisde”, zei Campbell. “De passagier vroeg of hij een vis mee aan boord mocht nemen en die tijdens de vlucht in de kombuis kon laten garen. Dit verzoek moesten we natuurlijk afwijzen aangezien koken aan boord niet alleen tegen de regels is, maar ook gevaarlijk vanwege de beperkte ruimte en mogelijke brandgevaar.”

Een kip om verse eieren voor het ontbijt te leggen

“Op een vlucht van Los Angeles naar Tokio vroeg een passagier of hij een levende kip mee aan boord mocht nemen voor verse eieren voor zijn ontbijt”, aldus Campbell. “Ook dit was natuurlijk een gevaarlijk verzoek en moest worden afgewezen. Het is interessant om te zien hoe bepaalde passagiers hun uiterste best doen om hun vluchten comfortabeler en aangenamer te maken, maar veiligheid moet altijd de prioriteit hebben.”

Ruisonderdrukking

“De leukste vraag die ik heb gekregen betrof het geluid van het vliegtuig. Een passagier vroeg mij ooit: ‘Kan het geluid van het vliegtuig wat worden verlaagd? Ik kan niet slapen'”, zegt Ben Whatman, Air New Zealand’s in-flight service manager. Hoewel nieuwere vliegtuigen zijn ontworpen om zo stil mogelijk te zijn, hoor je nog steeds het geluid van de motoren en de luchtstroom terwijl je met zo’n 500 kilometer per uur door de lucht suist.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws