9.7 C
Amsterdam
donderdag 22 februari 2024
HomeReisbestemmingenOostenrijkForse stijging skipasprijzen verwacht komende winter

Forse stijging skipasprijzen verwacht komende winter

Wintersporters moeten komende winter rekening houden met forse duurdere skipassen. Reden voor de prijsstijging van de skipas zijn de stijgende energie- en loonkosten van het skigebiedpersoneel. Dat melden Oostenrijkse media.

De stijgende prijzen zorgen voor onrust in de Oostenrijkse toerismebranche. Vrees bestaat dat de inflatie en stijgende prijzen kunnen zorgen dat er minder wintersporters afreizen naar de Alpen waardoor de gehele sector minder omzet zal draaien.

Prijzen skipas 2022/2023

De skipasprijzen voor de winter van 2022 / 2023 zijn nog niet vastgesteld. Toch zijn er her en der al wel verwachte tarieven uitgelekt. Grote en populaire skigebieden zouden hun prijzen verhogen van 62 naar 65 euro per dag. Ook prijzen van 70 euro worden genoemd. Gevreesd wordt dat de skipassen gemiddeld 8 a 9 procent duurder zullen worden dan in de winter van 2021 / 2022.

Skigebieden worden geplaagd door de sterk gestegen stroom- en gasprijzen. Daarnaast moeten ook de lonen van het personeel stijgen, om de koopkracht van werknemers in Oostenrijk te behouden die ook in de supermarkt en dagelijks leven geconfronteerd worden met hogere prijzen.

De zorgelijke prijsontwikkeling komt voor de Alpenlanden extra ongelegen na twee winters die door corona toch al minder rooskleurig waren dan gehoopt.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws