13.7 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeReisbestemmingenDit zijn de 16 meest indrukwekkende watervallen ter wereld!

Dit zijn de 16 meest indrukwekkende watervallen ter wereld!

Het is moeilijk precies uit te leggen waarom watervallen zo betoverend zijn, maar het effect ervan valt niet te ontkennen. Ze staan ​​bovenaan de lijst van veel reizigers en het bezoek ervan kan vaak gecombineerd worden met een bezoek aan parken of indrukwekkende natuurgebieden. Elk jaar reizen mensen de wereld rond om getuige te zijn van de magnetische kracht van water dat over de rand van een klif stroomt en naar beneden stort.

Hoewel watervallen natuurlijk over de hele wereld te vinden zijn ​​- van de weelderige heuvels van Hawaï tot de ruige kust van IJsland – valt niet te ontkennen dat sommige watervallen een net wat meer het bezoeken waard zijn dan anderen. Wij hebben de 15 meest bijzondere watervallen voor je op een rijtje gezet.

Victoria watervallen — Zambia en Zimbabwe

In zuidelijk Afrika, op de grens van Zambia en Zimbabwe, liggen de iconische Victoriawatervallen. Omringd door weelderig terrein, lijkt het water als gordijnen van de rand van de klif te stromen, wat resulteert in foto’s die bijna net zo indrukwekkend zijn als wanneer men het waterspektakel met de eigen ogen bekijkt.

Havasu-watervallen – Arizona, VS

Een deel van wat de Havasu-watervallen zo spectaculair maakt, is de afgelegen locatie in de Havasu-kloof op het land dat wordt beheerd door de Havasupai-stam. Hoewel het niet gemakkelijk is om er te komen, is de schoonheid van de watervallen moeilijk te overtreffen. Rode rotsen zorgen ervoor dat het water er wit uitziet. Absoluut de moeite waard om te bekijken, mocht je in de buurt zijn.

Angel Falls – Venezuela

Deze waterval wordt gezien als de hoogste ononderbroken waterval ter wereld. De waterval begint op een hoogte van 3.212 voet en is spectaculair om te zien. Vaak omgeven door wolken (vanwege de enorme hoogte) bevindt de waterval zich in het Canaima National Park in Venezuela, dat op de werelderfgoedlijst van UNESCO staat.

Dudhsagar-watervallen – India

Gelegen in de Indiase deelstaat Goa, lijkt het melkwitte water van de Dudhsagar-watervallen zich uit te strekken tegen de weelderige, groene heuvels van het gebied. De waterval heeft vier niveaus, een prachtig meer onderaan en een trein die voor de watervallen rijdt. En dat biedt natuurlijk een schitterend uitzicht.

Yosemite Falls – Californië, VS

Deze tweeledige waterval in Yosemite National Park trekt veel bezoekers, vooral in de late lente wanneer de waterval het sterkst is. De schoonheid van de watervallen wordt alleen maar versterkt door de natuur om de waterval heen. Het park staat verder bekend om de schitterende en indrukwekkende ruige, granieten kliffen met een adembenemend uitzicht.

Seljalandsfoss – IJsland

Deze waterval ligt aan de rechterkant van de ringweg, een populaire route in Ijsland die de meeste bewoonde delen van IJsland met elkaar verbindt. Opmerkelijk aan deze waterval is dat het water onder een gletsjer vandaan komt. Verder is het mogelijk om de waterval heen te lopen, waarbij men kan geniet van indrukwekkende uitzichten. Een waar paradijs voor natuurfotografen.

Akaka Falls – Hawaii, VS

De Akaka Falls is 442 meter diep en stort in een kloof naar beneden, wat op zichzelf al adembenemend genoeg is, maar wat echt onderscheidend is, is het landschap rond de watervallen. Omringd door weelderig, ongerept regenwoud, valt de grimmige strook water in een bijna perfecte stroom in de spelonkachtige kloof eronder.

Iguazú-watervallen – Argentinië en Brazilië

De altijd krachtige Iguazú-watervallen (of Iguaçu-watervallen) markeren de grens van Argentinië en Brazilië. De watervallen zijn uitgestrekt, stromen rond rotsen en weelderig groen terrein en bieden toeristen schitterende fotomomenten. Sla vooral de hoefijzervormige Devil’s Throat niet over die de grootste waterval van de site markeert.

Watervallen van Plitviče — Kroatië

Het uitgestrekte nationale park Plitviče-meren in Kroatië toont 16 terrasvormige meren die met elkaar verbonden zijn door verschillende watervallen tussen kalkstenen en met bomen bedekte heuvels. Misschien wel de meest bekende waterval is Veliki Slap, een indrukwekkende waterval van 256 voet dat zich een weg baant langs de rots naar het helderblauwe zwembad eronder.

Sutherland Watervallen – Nieuw-Zeeland

Wat deze waterval zo spectaculair maakt, is vooral de eenvoud. Bij Sutherland Falls valt het water 600 meter naar beneden in een bijna perfecte, maar krachtige stroom uit een schilderachtige plas water erboven. Let wel op: toegang tot de watervallen, die in drie golven voorkomen, is alleen door de lucht of een wildernis wandeling in de bergen.

Niagara Falls – VS en Canada

De ontzagwekkende Niagara-watervallen liggen aan weerszijden van de Amerikaans-Canadese grens en bieden bezoekers aan beide kanten uitgestrekte uitzichten en continu klotsend water. Aan de kant van de VS bevinden de watervallen zich in het Niagara Falls State Park (het oudste stadspark van het land), waar elke seconde 3.160 ton water stroomt.

Jog Falls – India

Niet ver van de westkust van India ligt Jog Falls, een gesegmenteerde waterval die tijdens het moessonseizoen (augustus tot december) het meest adembenemend is. Tijdens deze regenrijke tijd gaan de watervallen van een spinachtig straaltje naar een krachtige natuurkracht die van de kliffen naar de aarde stort.

Kawasan-watervallen – Filippijnen

Deze reeks van drie watervallen, die in natuurlijke lagunes vallen, is een lust voor het oog. Bij Kawasan Falls kun je een duik nemen in het koele water of verder wandelen over de jungle paden naar het volgende zwembad. De watervallen bevinden zich op het eiland Cebu, ten zuidwesten van Cebu City.

Kuang Si-watervallen – Laos

Net ten zuiden van de cultuurrijke stad Luang Prabang ligt de Kuang Si-waterval (ook bekend als de Kuang Xi-waterval). Het verbluffende witte water aan de voet van de waterval met drie niveaus trekt zwemmers, fotografen en Instagrammers die komen kijken naar de opvallende kleur van het water.

Kaieteur-watervallen – Guyana

In Guyana trekken mensen massaal naar de Kaieteur-watervallen, waar een indrukwekkende hoeveelheid water over de rand van een klif stroomt midden in het Amazone-regenwoud. Dankzij het geconsolideerde en immense volume van de watervallen, wordt Kaieteur beschouwd als de waterval met het grootste watervolume. De waterval is twee keer zo groot als de Niagara en twee keer zo hoog als de Victoria Falls.

Tegenungan-waterval – Bali

Deze prachtige, geïsoleerde waterval, gelegen op het eiland Bali in Indonesië, is een must geworden voor bezoekers van het naburige kunstdorp Ubud. Bij Tegenungan valt het water in een lager gelegen poel die vaak vol zit met zwemmers die verkoeling zoeken.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws