20.4 C
Amsterdam
dinsdag 25 juni 2024
HomeReisbenodigdhedenKoffersZo krijgen jouw oude koffers een tweede leven!

Zo krijgen jouw oude koffers een tweede leven!

Koffers gaan doorgaans jaren mee, maar er komt een moment dat het ding gewoon versleten is en het tijd is voor een nieuwe koffer. Je oude koffer heb je over de hele wereld meegesleept, maar de fut is na alle avonturen nu echt uit. Tijd voor een nieuwe koffer! Maar dat betekent niet dat je direct je de oude koffer zomaar bij het grofvuil hoeft te zetten. Er zijn namelijk allerlei manieren om je trouwe reismakker nieuw leven in te blazen door de koffer te recyclen.

Je kunt de oude koffer bijvoorbeeld met verschillende soorten materialen bewerken en er een stijlvol nieuwe praktische invulling aan geven of zelfs de koffer recyclen tot een waar kunstwerk. Het grootste deel van een koffer laat zich namelijk uitstekend gebruiken om te recyclen, mits je de juiste manier van bewerken kiest. De stof in de koffer, de metalen ritsen, plastic handvatten en rubberen wielen: ze kunnen allemaal gebruikt worden bij een stijlvolle metamorphose van je koffer.

Opslagruimte, kattenmand of zelfs als tafel

Ben je creatief genoeg, dan kun je de koffer een nieuw doel geven, door deze bijvoorbeeld te recyclen tot een kleine opslagcontainer, een dierenbedje, een salontafeltje, bankje of een plantenbak. Gebruik je de koffer als opbergruimte, maak hem dan wel eerst goed schoon. Stop er vervolgens kleding, dekens of andere dingen in die je voorlopig niet nodig hebt en schuif hem onder het bed of zet hem in de opbergkast. Je spullen blijven stofvrij door ze te omwikkelen met een grote plastic zak. Je kunt er zelfs een heus kunstwerk van maken.

Koop een TerraCycle Zero Waste Box

Er zijn zelfs kant-en-klare pakketten beschikken waarmee je heel eenvoudig je koffer of andere spullen die je wilt recyclen een tweede leven kunt geven. De TerraCycle Zero Waste Box is een grote doos die je kunt bestellen en bij je thuisbezorgd wordt. Vervolgens wordt de inhoud gerecycled en ontvang je een geheel nieuw product thuis. Je kunt er dus zelf mee aan de slag gaan of een gespecialiseerd recyclingbedrijf het werk voor je laten doen. Meer informatie over de TerraCycle Zero Waste Box vind je op deze website.

Recycle je koffer tot een salontafel

Heb je een harde, stevige koffer? Maak er dan een mooie salontafel van. Gebruik bijvoorbeeld bloempotten die als poten kunnen dienen en ga er een kleed overheen, zodat niemand ziet dat er een oude koffer schuilgaat onder je salontafeltje.

Maak een welkomstbord

Laat iedereen weten hoe belangrijk reizen voor je is door van je oude koffer een welkomstbord op je stoep te maken. Verf de oude koffer met bordkrijt verf en je hebt een verrassend leuk bord om wat gezellige welkomstberichten achter te laten. k heb wat verf op een oude kartonnen koffer gesmeerd, een rechthoek afgeplakt en wat schoolbordverf aangebracht.

Of geef je oude koffer gewoon aan een goed doel

En wie geen zin heeft om de handen uit de mouwen te steken, kan de oude, versleten koffer ook gewoon doneren, bijvoorbeeld aan de kringloopwinkel. Ook het plaatselijke dierenasiel kan een plek zijn om je oude koffers af te geven. Dierenasiels gebruiken oude koffers vaak om bijvoorbeeld katten en andere kleine dieren in te vervoeren.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws