13.7 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeReisbestemmingenItaliëDeze stad is volgens 175 Amerikaanse experts de meest onderschatte stad ter wereld

Deze stad is volgens 175 Amerikaanse experts de meest onderschatte stad ter wereld

Op zoek naar een stedentripbestemming? 175 Amerikaanse reisexperts zijn het namelijk er unaniem over eens dat de meest onderschatte stad ter wereld veel dichter bij Nederland ligt dan je zou verwachten.Volgens CNBC is deze stad de nieuwe hotspot, die populaire bestemmingen als New York, Parijs en Tokio voorbijstreeft. Op de vraag naar hun verborgen juweel gaven de Amerikaanse reisexperts een verrassend antwoord.

Bologna, minder druk en betaalbaarder dan steden als Milaan of Rome, is net zo boeiend, aldus een Amerikaanse nieuwswebsite. Een touroperator vertelde dat Bologna snel aan populariteit wint en op weg is om een Italiaanse topbestemming te worden. Journalist Sharael Kolberg van CNBC travel vroeg 175 reisliefhebbers, experts en organisatoren naar hun favoriete onderschatte steden voor een uitje, en velen van hen raadden Bologna aan. Een reisorganisator benadrukte dat Bologna, bekend als de geboorteplaats van de pasta bolognese, een must is voor liefhebbers van lekker eten.

Charismatische rode stad

Ontdek de charme van de “rode” stad, waar de straten overzichtelijk zijn en de grootste attracties handig in de buurt liggen. Bologna biedt een heerlijk alternatief voor het bruisende Milaan, met vergelijkbare vervoerskosten. Omarm de coole trend om door de stad te fietsen. Modeliefhebbers zullen bovendien blij zijn met het grote aanbod aan kledingwinkels, van topmerken als Gucci en Prada tot stijlvolle filialen van Zara en H&M. Geniet van een dagje winkelen!

Culinaire hoogstandjes

Bologna is volgens de reisjournalist van CNBC een must-visit bestemming voor fijnproevers. De eetscene van de stad wordt beschouwd als de beste, met zijn openluchtmarkten en verborgen pastawinkels. Bovendien is Bologna de thuisbasis van een 20 hectare groot themapark dat exclusief gewijd is aan de Italiaanse keuken. Dit park staat bekend als FICO Eataly World en wordt vaak Disneyland genoemd voor liefhebbers van Italiaans eten. Geen wonder dat Bologna ook de bijnaam La Grassa heeft, wat “de dikke” betekent.

En dat is nog niet alles!

Er zijn nog meer redenen om de Italiaanse stad te bezoeken. Eén reden is de indrukwekkende architectuur en rijke geschiedenis, die je kunt vergelijken met andere steden in Italië. De binnenstad van Bologna is bijvoorbeeld erkend als UNESCO Werelderfgoed vanwege de uitgebreide 62 kilometer aan gewelfde wandelpaden die colonnades worden genoemd.

Daarnaast is de stad versierd met middeleeuwse torens en Romeinse ruïnes, waarvan sommige zich onder de bibliotheek van de stad bevinden en door de glazen vloeren kunnen worden bekeken.Bovendien is Bologna zeer voetgangersvriendelijk, waardoor bezoekers de stad te voet kunnen verkennen en geen auto of openbaar vervoer nodig hebben. Maar als je toch liever het openbaar vervoer gebruikt, is er een handige stadsbusdienst met betaalbare kaartjes vanaf slechts 1,30 euro. Bovendien staat de lokale bevolking bekend om haar vriendelijkheid en wordt de stad als veilig beschouwd voor toeristen.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws