13.5 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeWaddeneilandenTexelTexel zucht onder asocialere vakantiegangers

Texel zucht onder asocialere vakantiegangers

Texelaars balen volgens het AD dat het Waddeneiland steeds meer wordt bezocht door veeleisendere en luidruchtigere vakantiegangers.

,,Er was een tijd dat Texel de uitvalsbasis vormde voor vogelspotters, strandjutters en vuurtorenliefhebbers. Mensen, kortom, die vooral voor de rust en stilte de oversteek maakten vanaf Den Helder. Die tijden zijn voorbij”, schrijft de krant. Volgens het AD wordt sinds corona Texel geteisterd door het type ‘all-inclusive-vakantieganger’, dat eerder naar Turkije of Spanje ging.

Michel Gregoire, winkeleigenaar en lid van de Raad van Toezicht van de VVV schetst het probleem: ,,Aan spullen zitten, ze op de grond laten vallen, vervolgens niet oprapen; mensen struinen hier door de souvenirshop alsof ze bij de Primark zijn. En als je ze vriendelijk vraagt of ze hun ijsje alsjeblieft buiten willen opeten, krijg je een grote mond.”

Texel telt jaarlijks ruim 4 miljoen overnachtingen. Vorig jaar besloot de gemeenteraad om de toestroom van zogenoemde overkanters aan banden gaat leggen. Er komt een (nog nader te bepalen) quotum. Dit om ‘de balans tussen de bijna 14.000 vaste eilandbewoners en bezoekers te waarborgen’.

(Foto betreft een archieffoto, personen op de foto hebben geen link met het nieuwsbericht)

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws