13.7 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeAutoANWBVakantiedrukte op de weg: 30 procent meer pechgevallen

Vakantiedrukte op de weg: 30 procent meer pechgevallen

Het is deze zomer nog nooit zo druk geweest op de Europese wegen. Dat merkt ook de ANWB, die stelt dat er 30 procent meer pechgevallen zijn dan in 2019, het laatste coronavrije jaar.

,,Dit is de drukste zomer op de Europese wegen ooit’’, zegt Arnoud Broekhuis van de ANWB Verkeerscentrale tegen het AD. ,,We zien dit jaar wel iets nieuws: de drukte begint al op vrijdag. De zwarte zaterdagen waren dit jaar zaterdag én vrijdag én zondag. Het is heel de week druk. Begrijpelijk, waarom zou je op zaterdag vertrekken om in de file aan te sluiten. We roepen al decennia: vertrek niet op zaterdag, eindelijk luisteren de mensen. De files zijn misschien niet langer dan andere jaren, maar de opgetelde totale vertraging veel forser. Ook op een zondag heb je gewoon twee uur vertraging als je uit Spanje terugkomt.’’

De ANWB kreeg sinds 1 juli van dit jaar al meer dan 400.000 telefoontjes van Nederlanders met autopech of ander onheil. ,,Ik heb het niet eerder zo druk gezien. Ruim 30 procent meer autopech dan in 2019, de laatste zomervakantie voor corona’’, aldus Victor Geskes van de ANWB Alarmcentrale.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws