13.7 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeAutoriteitenDouaneTijdslot en soepele kleding moeten rijen sneller wegwerken op Schiphol

Tijdslot en soepele kleding moeten rijen sneller wegwerken op Schiphol

Iedereen die vorig jaar in de meivakantie vanaf Schiphol heeft gevlogen, kan zich de chaos nog goed herinneren. De lange rijen en vertraagde bagage waren voor veel reizigers een nachtmerrie. Om een dergelijke situatie in de toekomst te voorkomen, heeft de luchthaven Schiphol een innovatieve oplossing bedacht. De luchthaven biedt reizigers nu de mogelijkheid om voor vertrek een tijdslot te reserveren voor de veiligheidscontroles. Je kunt je slot vanaf drie dagen van tevoren online reserveren en ontvangt dan een QR-code die door een Schiphol-medewerker kan worden gescand in een speciale rij bij de beveiliging. Dit bespaart je het staan in lange rijen en zorgt voor een soepele en probleemloze ervaring.

Het is echter belangrijk op te merken dat deze dienst alleen beschikbaar is voor vluchten naar de 27 Europese landen in het Schengengebied. Ook wordt alleen je handbagage gecontroleerd, dus als je al (online) hebt ingecheckt voor je vlucht en ruimbagage hebt afgegeven, is deze dienst mogelijk niet op jou van toepassing.

Voorkom extra beveiligingscontroles

Maar dat is nog niet alles. Schiphol geeft reizigers ook kledingadvies om het beveiligingsproces te versnellen. Om extra veiligheidscontroles te voorkomen, wordt reizigers aangeraden eenvoudige kleding te dragen, kleding met metalen elementen te vermijden en alle metalen accessoires te verwijderen voordat ze door de beveiliging gaan.

Daarnaast heeft Schiphol enkele tips voor reisgroepen om te zorgen voor een sneller douaneproces. Aanbevolen wordt dat elke reiziger zijn eigen paspoort bij zich heeft en ervoor zorgt dat zijn reisdocumenten in orde zijn voordat hij op de luchthaven aankomt. Dit helpt onnodige vertragingen te voorkomen en zorgt voor een soepel proces.

Kortom, Schiphol neemt maatregelen om ervoor te zorgen dat reizigers een prettige ervaring hebben bij het passeren van de luchthaven. Met de mogelijkheid om een tijdslot te reserveren voor veiligheidscontroles, kledingadvies en tips voor reisgroepen loopt Schiphol voorop in het bieden van een probleemloze luchthavenervaring. Dus als je binnenkort vanaf Schiphol vliegt, maak dan gebruik van deze diensten en beleef een stressvrije reis.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws