13.5 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeMalthaVakantie op Malta? Dit zijn de leukste locaties op het eiland!

Vakantie op Malta? Dit zijn de leukste locaties op het eiland!

Het eiland Malta is een zonovergoten paradijs op slechts drie uur vliegen. Deze prachtige locatie ligt in de Middellandse Zee en heeft adembenemende stranden, ontzagwekkende architectuur en een rijk cultureel erfgoed dat in talloze films en televisieseries te zien is geweest. Als je een reis naar dit prachtige eiland aan het plannen bent, dan zijn deze locaties absoluut de moeite van het bezoeken waard.

Natuurlijk de hoofdstad Valetta

Valletta gaat er prat op de kleinste hoofdstad ter wereld te zijn, met slechts 6000 inwoners. De architectuur van de stad wordt gekenmerkt door de charmante zandkleurige historische gebouwen, levendige deuren, kronkelende steegjes en weidse pleinen. De historische charme van de stad doet denken aan Venetië en Rome, met sporen van Arabische invloeden. Valletta is een gemakkelijk te navigeren stad en bezoekers kunnen de stad zonder veel moeite te voet verkennen.

Sint-Janskathedraal  in Valetta

Een van de topattracties in Valletta is de Sint-Janskathedraal. Op het eerste gezicht valt de buitenkant van de kathedraal misschien niet op, maar als je eenmaal binnen bent, zul je versteld staan van de muren die bedekt zijn met glanzend bladgoud. Een waar meesterwerk van de beroemde Italiaanse barokschilder Caravaggio, “De onthoofding van Johannes de Doper”, wordt prominent tentoongesteld in het oratorium van de kathedraal en trekt bezoekers van over de hele wereld.

Bezoek Three Cities: het landpunt met zicht op drie steden

Maak een wandeling van de kathedraal naar de Upper Barrakka Gardens in Valletta en je vindt een klein park bovenop de vestingmuren. Hier krijg je een prachtig panoramisch uitzicht over de stad, inclusief de Drie Steden – Vittoriosa, Senglea en Cospicua. Je kunt de Drie Steden zelfs bezoeken tijdens een historische boottocht. Deze locaties vormden ooit het hart van Malta en beschikken over enkele van de oudste paleizen, kerken en gebouwen in de omgeving, waardoor ze zeker een bezoek waard zijn.

Mdina

Een andere bezienswaardigheid is Mdina, een ommuurde stad in het midden van Malta. De ‘stille stad’ was tot 1530 de hoofdstad van Malta en diende zelfs als opnamelocatie voor de serie Game of Thrones. Terwijl je door de smalle straatjes dwaalt, kun je de prachtige barokke statige huizen en kloosters bewonderen. Als je dorst hebt, ga dan langs bij Fontella voor een koud biertje, Maltese wijn of heerlijke taart. Vanaf het kleurrijke terras heb je een adembenemend uitzicht over het hele eiland. Mis tijdens je bezoek de kans niet om de vredige stilte van de ‘stille stad’ te ervaren.

Boottocht langs de blauwe grot

Maak een boottocht naar de Blue Grotto, een zeer geliefde zwemlocatie op Malta, die ook wel de Blauwe Grot wordt genoemd. De reden achter de immense populariteit is het feit dat de zonnestralen elke dag van zonsopgang tot 13.00 uur door de spleten in de grotten dringen en op het water reflecteren, waardoor een prachtige blauwe tint ontstaat die zeker de moeite waard is om van dichtbij te bekijken. Het is aan te raden om je snorkelspullen mee te nemen om je ervaring te verbeteren.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws