13.7 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeOpmerkelijkDit eten wordt zelfs door stedwards en stewardessen niet gegeten

Dit eten wordt zelfs door stedwards en stewardessen niet gegeten

De vliegtuigkeuken wordt algemeen niet echt beschouwd als het toppunt van haute cuisine. Maar goed, je hebt tijdens de vlucht toch trek en neemt wat je wordt aangeboden. Maar pas: er zijn echter specifieke gerechten en dranken die zelfs het personeel van de luchtvaartmaatschappij links laat liggen. Het kan de moeite waard zijn om deze opties te onthouden als je de volgende keer aan boord van een vliegtuig zit.

Omdat het eten in het vliegtuig van tevoren wordt bereid en tijdens de vlucht wordt opgewarmd, hebben sommige gerechten niet de beste smaak. Stewardessen spraken onlangs met HuffPost UK en onthulden welke maaltijden en drankjes ze persoonlijk vermijden als ze dienst hebben.

Water

En dan hebben we het niet over flesjes water, maar kraanwater. inclusief koffie en thee die daarmee wordt gemaakt en de ijsblokjes. Hoewel flessenwater meestal veilig is, kan kraan- of tankwater in het vliegtuig riskant zijn. Whytney en andere stewardessen op TikTok hebben onthuld dat de leidingen en tanks in de machines vaak niet schoongemaakt worden, een probleem dat in verschillende landen veel voorkomt. Daarom vermijden stewardessen vaak om kraanwater te drinken tijdens de vlucht.

Zoutjes

Volgens Jasmine King kan het eten van zoute snacks de kans op uitdroging vergroten, wat al een veel voorkomend probleem is in vliegtuigen vanwege de lage luchtvochtigheid. Onze collega-schrijvers bij Bedrock hebben ook gewezen op het belang van gehydrateerd blijven tijdens het vliegen. Daarom raadt King aan om zoute snacks zoals noten en pretzels te vermijden tijdens de vlucht.

Biefstuk en kipfilet

De medewerkers van de luchtvaartmaatschappij vinden de bereiding van biefstuk of kipfilet niet naar hun zin omdat het vaak te gaar is. Dennis, een medewerker, zegt dat alle stukken vlees op dezelfde manier worden bereid zonder rekening te houden met persoonlijke voorkeuren. Als je je biefstuk dus liever medium hebt, kun je tijdens het vliegen beter voor een andere maaltijd kiezen.

Alcohol

Zoals eerder vermeld is uitdroging een veel voorkomend probleem tijdens het reizen in een vliegtuig. Whitney raadt het gebruik van alcohol op grote hoogte af. Dit omdat het de kans op licht in het hoofd of hypoxie kan vergroten. Dokter Clare Morrison legt uit dat lagere zuurstofniveaus in het bloed op grote hoogte ervoor kunnen zorgen dat iemand in de lucht meer dronken lijkt dan op de grond, zelfs na het nuttigen van dezelfde hoeveelheid alcohol.

Voor- en bijgerechten

Volgens recent onderzoek uit Duitsland kan de lage luchtdruk tijdens vluchten de intensiteit van bepaalde voedingsmiddelen beïnvloeden, waardoor luchtvaartmaatschappijen meer zout toevoegen aan maaltijden zoals pasta’s, soepen, Indiase gerechten en sandwiches. Helaas kan dit hoge zoutgehalte bijdragen aan uitdroging, en daarom raadt diëtiste Vanessa Risetto aan om tijdens de vlucht gehydrateerd te blijven met elektrolyttabletten of kokoswater. Risetto raadt ook aan om te kiezen voor voedzaam voedsel zoals groenten, fruit en eiwitten om het ongemak tijdens de vlucht te verlichten.

Kaas

Als je met het vliegtuig naar Frankrijk gaat, kun je een kaasplankje op het menu tegenkomen. Jasmine King legt uit dat de kaas in vliegtuigen meestal verwerkt is en niet gekoeld hoeft te worden. Ze raadt passagiers aan om geen kaasplankjes te nemen, omdat ze niet vers zijn en worden beschouwd als lang houdbare producten.Bovendien suggereert King dat alle voedingsmiddelen die gekoeld moeten worden niet vers zijn in het vliegtuig. Hoewel het niet altijd mogelijk is om dergelijke producten te vermijden, raadt ze aan om de inname van gekoeld voedsel tijdens vluchten te minimaliseren.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws