20.4 C
Amsterdam
dinsdag 25 juni 2024
HomeReisbestemmingenNederland6 interactieve musea om met kinderen te bezoeken

6 interactieve musea om met kinderen te bezoeken

Museumbezoek met kinderen kan een geweldige manier zijn om een dag door te brengen, maar niet alle musea zijn gelijk als het erom gaat kinderen bezig te houden. Gelukkig zijn er veel musea die speciaal voor kinderen zijn ontworpen, met een reeks leuke en interactieve tentoonstellingen die zelfs de meest onrustige kleintjes urenlang bezig houden. Hier zijn zes van de leukste musea om te bezoeken met kinderen in Nederland.

1. Micropia

Micropia, gevestigd in Amsterdam, is het eerste museum ter wereld dat geheel gewijd is aan microben. Hoewel dat misschien niet klinkt als het meest opwindende onderwerp voor een museum, maken de interactieve tentoonstellingen en praktische activiteiten het een hit bij kinderen van alle leeftijden. Kinderen kunnen een verscheidenheid aan tentoonstellingen verkennen die hen leren over de rol die microben spelen in onze wereld, van de bacteriën die in onze darmen leven tot de kleine organismen die de bodem onder onze voeten vormen.

2.Corpus

Als je kinderen nieuwsgierig zijn naar het menselijk lichaam, dan is Corpus in Leiden het perfecte museum voor hen. Deze interactieve tentoonstelling neemt bezoekers mee op een reis door het menselijk lichaam, waarbij ze elk van de verschillende systemen grondig kunnen onderzoeken. Van kruipen door een gigantische neus tot fietsen door een gesimuleerd hart, er zijn genoeg leuke en boeiende activiteiten voor kinderen.

3. Naturalis

Naturalis, gevestigd in Leiden, is een natuurhistorisch museum vol fascinerende tentoonstellingen en interactieve displays. Kinderen kunnen alles ontdekken, van prehistorische fossielen tot ’s werelds meest exotische dieren, en er zijn veel praktische activiteiten die hen tijdens hun bezoek bezig zullen houden.

4. Nederlands Watermuseum

Water is een belangrijk aspect van het leven in Nederland, en het Nederlands Watermuseum in Arnhem wil bezoekers leren over het belang van waterbeheer. Kinderen kunnen er van alles leren, van de watercyclus tot de manieren waarop we onze watervoorraden kunnen behouden en beschermen. Er zijn tal van leuke en interactieve tentoonstellingen om te verkennen, waaronder een gigantische waterspeelplaats die zeker in de smaak zal vallen bij de jongere bezoekers.

5. Tropenmuseum

Als je kinderen geïnteresseerd zijn in andere culturen en levenswijzen, dan is het Tropenmuseum in Amsterdam een goede keuze. Dit museum is gewijd aan het verkennen van de kunst, cultuur en geschiedenis van de tropen, met tentoonstellingen over alles van traditionele stammen tot moderne tropische steden. Er zijn veel interactieve tentoonstellingen en praktische activiteiten die kinderen bezig zullen houden, waardoor het een geweldige keuze is voor een dagje uit met het gezin.

6. Nemo Amsterdam

Nemo ligt in het hart van Amsterdam en is een wetenschapsmuseum dat zowel leuk als leerzaam is. Kinderen kunnen een reeks interactieve tentoonstellingen verkennen die hen van alles leren, van elektriciteit tot het menselijk brein, en er zijn veel praktische activiteiten die hen tijdens hun bezoek bezig zullen houden. Het museum heeft zelfs een eigen dakterras, met een prachtig uitzicht over de stad en veel ruimte om rond te rennen en te spelen.

Er zijn veel musea in Nederland die speciaal ontworpen zijn om leuk en boeiend te zijn voor kinderen. Of je kinderen nu geïnteresseerd zijn in wetenschap, natuurgeschiedenis of andere culturen, er is vast wel een museum dat tot hun verbeelding spreekt en hen urenlang zal vermaken.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws