13.7 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeReisbestemmingenVijf uitstekende bestemmingen voor een korte vakantie in het laagseizoen

Vijf uitstekende bestemmingen voor een korte vakantie in het laagseizoen

Vakanties buiten het hoogseizoen lijken vrij populair te zijn onder Nederlanders. In ieder geval populairder dan bij onze Belgische zuiderburen. Volgens een recent onderzoek van Belvilla gaf slechts 29 procent van de Belgen aan nooit in het laagseizoen op vakantie te gaan, terwijl 20 procent van de Nederlanders hetzelfde aangaf. Dit betekent dat 80 procent van de Nederlanders de voorkeur geeft aan reizen in het laagseizoen.

Vakantie vieren tijdens het laagseizoen heeft een aantal voordelen. De bestemmingen zijn veel rustiger, het weer is niet drastisch anders, de prijzen zijn lager en de rijen op het vliegveld zijn korter. Uit het onderzoek van Belvilla bleek ook dat 81 procent van de Nederlanders één tot drie keer per jaar op vakantie gaat, vaak met een groep vrienden (66 procent). Als het gaat om reizen buiten het laagseizoen, kiest 38 procent voor een bestemming buiten Europa. En dan kiezen zij bij voorkeur voor deze bestemmingen:

Sant Antoni (Ibiza) in Spanje

Sant Antoni (ook bekend als San Antonio) wordt qua populariteit vaak onderschat. Maar dat is eigenlijk maar goed ook, want je hebt hier niet te maken met influencers die je in de weg lopen. Hoewel er feestjes te vinden zijn, is de bestemming daar niet uitsluitend op gericht. In plaats daarvan kun je een ontspannen wandeling maken door de prachtige havens, genieten van prachtige zonsondergangen en je overgeven aan heerlijke gerechten. Wat nog beter is, is dat het weer ook buiten de piek seizoenen zoals april, mei, september, oktober en november aangenaam blijft.

IJsland

Met zijn schoonheid het hele jaar door kan je vakantie in Ijsland absoluut niet stuk wanneer je in het laagseizoen gaat. Een bezoek vlak voor het begin van de winter, zoals in november, geeft je een voorsprong om de drukte te vermijden. Als je je bezoek in oktober plant, heb je meer kans om walvissen te zien, die het hele jaar door in de IJslandse wateren te vinden zijn, maar met iets meer kans van mei tot oktober. Je zult ook getuige kunnen zijn van adembenemende uitzichten op de natuur en een grote kans hebben om het noorderlicht te zien, zelfs zonder je te ver van Reykjavik te wagen. Hoewel IJsland zelf een uithoek is, hoef je niet naar een meer geïsoleerde locatie te gaan om de wonderen ervan te ervaren.

Mexico

Wanneer we het hebben over vakanties buiten Europa, dan groeit Mexico onder Nederlanders als ideale vakantiebestemming. Mexico is vooral de moeite waard om de saaie maanden januari en februari te bezoeken. Het is laagseizoen in zowel Nederland als Mexico. Vermijd een bezoek in het voorjaar wanneer de dronken Amerikanen overlast veroorzaken. Enkele must-visit plaatsen zijn Valladolid, Cozumel en Holbox. Je kunt geld besparen door tickets te boeken voor januari of februari en te kiezen voor de minder chique restaurants. Verrassend genoeg kan het eten daar nog lekkerder zijn.

Kroatië

Bekend is dat Kroatië de laatste jaren aan populariteit heeft gewonnen onder Nederlandse toeristen, vooral in de zomer. Deze Zuidoost-Europese bestemming is een paradijs voor reizigers vanwege het gevarieerde aanbod. Het heeft een verrukkelijke keuken, prachtige natuurlandschappen, een bruisend nachtleven en aangenaam weer. Het hoogseizoen in de zomer kan echter verzengend zijn, waardoor het een uitdaging wordt om de steden op je gemak te verkennen. Daarom is een bezoek in het laagseizoen een goede optie om optimaal van Kroatië te genieten.

Curaçao

Het populaire Curaçao trekt in het hoogseizoen een groot aantal Nederlandse toeristen. Veel mensen vermijden echter liever hun landgenoten als ze op vakantie zijn. Als jij een van hen bent, overweeg dan om Curaçao in het laagseizoen te bezoeken. Opmerkelijk is dat de periode van mei tot oktober de heetste tijd van het jaar is op het eiland, dus het laagseizoen kan een comfortabelere optie zijn voor degenen die de hitte niet aankunnen. Om Curaçao ten volle te waarderen moet je je niet beperken tot je resort. Verken de plaatselijke keuken, de natuurlijke schoonheid en de kunstscene. 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws