13.5 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeReisbestemmingenBezoek deze 7 verrassende filmlocaties op het eiland Malta

Bezoek deze 7 verrassende filmlocaties op het eiland Malta

Malta is een populaire locatie voor filmopnames, zoals films als Game of Thrones, World War Z, Troy en Gladiator, maar ook in de klassieker Popeye. Zelfs als je nog nooit voet op het eiland hebt gezet, is de kans groot dat je er wel eens een glimp van hebt opgevangen op het witte doek. Het ruige terrein, de prachtige stranden en pittoreske straatjes vormen een geweldige achtergrond voor veel films.

Misschien herken je iconische plekken zoals Fort Ricasoli in Kalkara met zijn uitzicht op de haven van Valletta of de middeleeuwse poort in Mdina Gate – beide populaire filmlocaties. Wij hebben de meest opvallende voor je op een rij gezet!

Popeye Village

In het noordwesten van Malta, vlakbij de kustplaats Mellieha, ligt Popeye Village, ook wel bekend als Sweethaven Village. Het levendige dorp staat vol met charmante houten huizen en werd oorspronkelijk in de jaren zeventig gebouwd als filmset voor de Hollywoodfilm Popeye, met de legendarische Robin Williams. De filmset is tot op de dag van vandaag volledig intact gebleven en is omgetoverd tot een opmerkelijk themapark. Als je het park bezoekt, word je meegevoerd naar de wereld van Popeye, waar je het prachtige interieur kunt verkennen, op de foto kunt met Olivia of Popeye en je krachten kunt testen.

Mdina uit de film Game of Thrones

In de tv-serie ‘Game of Thrones’ komt de grote entree van Mdina in twee afleveringen voor. De eerste is ‘Lord Snow’ (S01E03), waarin Catelyn en Ser Rodruk Cassel door de poort King’s Landing binnenrijden. De tweede is ‘The Wolf and the Lion’ (S01E05), waarin een gevecht tussen Jamie Lannister en Ned Stark wordt getoond dat plaatsvindt op Mesquita Square, dat ook te zien is als de ingang en het balkon van Little Finger’s bordeel.

The Gladiator

De actiefilm van Russel Crowe uit 2000 was zo’n succes dat hij zelfs een Oscar kreeg. Ondanks dat de plot zich in Rome afspeelt, bleek Malta een ideale vervanger. Deze legendarische film bevat talloze scènes die op Malta zijn opgenomen, waaronder het indrukwekkende Fort Ricasoli in Kalkara, de Valletta Ditch bij Saint Michael’s Bastion en het adembenemende uitzicht op de Grand Harbour in Valletta.

World War Z

Zelfs Hollywood A-lister Brad Pitt heeft door de straten van Valletta, de schilderachtige hoofdstad van Malta, gesprint. De horror-actiefilm World War Z uit 2013 is voornamelijk opgenomen in deze adembenemende stad. In de film speelt Pitt een rol in een poging om de mensheid te redden van een catastrofale zombie-epidemie. Enkele van de meest ijzingwekkende scènes van de film zijn opgenomen in Valletta, dat in de verhaallijn de rol van Jeruzalem vervult.

Troy

Malta is een gewilde opnamelocatie geweest en diende als vervanging voor verschillende oude steden. In de film Troy, met Orlando Bloom in de hoofdrol, werd Malta gebruikt als stand-in voor het oude Griekenland, waarbij de schilderachtige landschappen de show stalen. De ingang van de oude stad Troje werd uitgebeeld door Fort Ricasoli in Kalkara, Malta. Van Rome tot Jeruzalem en het oude Griekenland, Malta heeft bewezen een veelzijdig en fascinerend decor te zijn voor vele producties.

Assassin’s Creed

De film met Michael Fassbender en Marion Cotillard is een film vol actie gebaseerd op het videospel met dezelfde titel. De meeste intense gevechtsscènes zijn gefilmd op Malta, en dan met name rond Valletta. De producenten konden gebruik maken van de rijke historische achtergrond van Valletta om de hoofdstad om te toveren in een Spaans dorp uit de 15e eeuw, waarbij het centrum van de stad dient als het ultieme strijdtoneel voor de moordenaars.

Jurassic World Dominion

Het nieuwste deel van de Jurassic Park-franchise laat een spannende scène zien waarin Chris Pratt en Bryce Dallas Howard door dinosaurussen worden achtervolgd op het beroemde St. George’s Square en door de prachtige straten van Valletta. Deze film dient als een grote finale van het Jurassic-tijdperk, omdat het twee generaties acteurs voor de allereerste keer samenbrengt.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws