13.5 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeReisbestemmingenDit zijn de vijf meest teleurstellende toeristische bestemmingen ter wereld

Dit zijn de vijf meest teleurstellende toeristische bestemmingen ter wereld

De Giant’s Causeway in Noord-Ierland is volgens de laatste bevindingen van de Irish Times de meest teleurstellende toeristische bestemming ter wereld. Het gebied dat bestaat uit meer dan 40.000 basaltblokken lokte honderden reacties uit op de vraag van de krant op sociale media wat volgens lezers de meest overschatte en teleurstellende toeristische attractie is die men ooit heeft bezocht.

De Giant’s Causeway is eigendom van de National Trust en is een bezienswaardigheid waar jaarlijks ruim 1,5 miljoen mensen uit de hele wereld naar toe komen om de in elkaar grijpende basaltzuilen te bewonderen. Echter, de ervaring leek voor veel mensen minder dan geweldig.

Een al wat oudere recensie op TripAdvisor was over de Giant’s Causeway heel duidelijk: “Het is de grootste afzetterij die ik ooit heb gezien, wat een schande.” Andere respondenten verwoorden hun teleurstelling in woorden als: “Het was een heel lange wandeling voor een kleine groep stenen” en “De National Trust gebruikt het gewoon als een melkkoe, niets meer, niets minder”.

Vooral de zeer hoge toegangsprijzen die men moet betalen, bleken voor veel bezoekers een doorn in het oog. De ervaring zou niet in verhouding staan tot het bedrag dat men moet betalen om toegang tot het op de wereldranglijst van UNESCO geplaatste bezienswaardigheid te krijgen. Hoge kosten voor het bekijken van een toeristische attractie die volgens veel mensen niet voldoet aan hun verwachtingen hebben geleid tot woede, teleurstelling en ontevredenheid.

Andere decepties

De Giant’s Causeway voert dus de lijst aan van meest teleurstellende toeristische attractie ter wereld. Andere bekende bestemmingen waren De Mona Lisa van Da Vinci en de Niagara Falls. Meest gehoorde commentaar op de Mona Lisa was dat het formaat van het wereldberoemde schilderij niet echt past bij de hype die er rondom het schilderij is gecreëerd.

De meningen liepen overigens wel behoorlijk uiteen. De Giant’s Causeway kreeg de meeste stemming wanneer het aankomt op meest teleurstellende bestemming, maar kon op basis van 7808 Tripadvisor recensies nog steeds op een score van 4,5 rekenen.

Mount Rushmore

Een verrassend teleurstellende attractie onder Amerikanen is Mount Rushmore in South Dakota. Het is een van de meest iconische monumenten van Amerika die bestaat uit stenen weergave van de grootsheid van onze vroegere presidenten. Maar wat veel mensen zich niet realiseren is dat het niet alles is wat het lijkt te zijn. Om te beginnen ligt Mount Rushmore in een afgelegen gebied van South Dakota, waardoor het moeilijk bereikbaar is. Als je de reis eenmaal gemaakt hebt, ben je misschien teleurgesteld dat hij veel kleiner lijkt dan verwacht. Na de eerste paar minuten in het echt gezien te hebben, is de nieuwigheid er snel af.

Dus als je een reis naar South Dakota plant, denk dan twee keer na voordat je de moeite neemt om Mount Rushmore te zien. Verspil je tijd niet, want het is lang niet zo indrukwekkend als het er op foto’s of in de films uitziet. Gebruik in plaats daarvan je tijd door andere attracties in de omgeving te bezoeken. Er zijn genoeg natuurwonderen, historische plaatsen en culturele ervaringen te ontdekken die voor een veel aangenamere reis zorgen.

Bij het bezoeken van een toeristische attractie, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste verwachtingen hebt. Niets is immers zo vervelend als teleurgesteld worden bij het bezoeken van een bezienswaardigheid waar men soms maanden of zelfs jaren naar uit heeft gekeken.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws