9.7 C
Amsterdam
donderdag 22 februari 2024
HomeOpmerkelijkDit zijn volgens CNN de 5 beste steden om op de fiets te...

Dit zijn volgens CNN de 5 beste steden om op de fiets te ontdekken

CNN heeft een top 5 samengesteld van steden die wereldwijd tot de beste steden behoren. Antwerpen staat op de eerste plaats, gevolgd door Bern, Kopenhagen en Leipzig. Amsterdam is op de lijst niet te vinden, maar wel een andere Nederlandse stad, namelijk Utrecht, dat op de tiende plek staat.

Verklaring hiervoor is dat Amsterdam weliswaar hoog aangeschreven staat om zijn fietscultuur en toeristische aantrekkingskracht, maar dat het te klein begint te worden voor de massa’s toeristen die de stad bezoeken. Daarom ontmoedigt de stad het overtoerisme. Daarom schiet Utrecht, de vierde stad van Nederland, te hulp!

Antwerpen, België

Of je nu een doorgewinterde fietser bent of de stad op een nieuwe manier wilt verkennen, Antwerpen biedt een fietservaring die ongeëvenaard is.Een van de redenen waarom Antwerpen zo’n geweldige fietsstad is, is dat het een goed ontwikkelde fietsinfrastructuur heeft. Er zijn fietspaden en -stroken in de hele stad, en veel daarvan zijn gescheiden van het autoverkeer, waardoor het veilig en gemakkelijk is om op twee wielen door de stad te navigeren. Bovendien heeft de stad een groot aantal fietsenstallingen, zodat je je fiets gemakkelijk kunt parkeren en de stad te voet kunt verkennen.

Een van de hoogtepunten van fietsen in Antwerpen is het prachtige landschap. De stad heeft een aantal prachtige parken en groene ruimten, waaronder de Antwerpse Zoo en het Middelheim Museum, die perfect zijn voor een ontspannen fietstocht. Bovendien ligt de stad aan de oevers van de Schelde, wat een adembenemend uitzicht en een uniek perspectief op de stad biedt.

Bern, Zwitserland

Met zijn prachtige landschap, goed onderhouden fietspaden en speciale fietspaden is Bern de perfecte stad voor fietsers. Bern is zelfs uitgeroepen tot de beste fietsstad van Zwitserland, en het is duidelijk waarom. Een van de belangrijkste redenen waarom Bern zo’n geweldige fietsstad is, is de infrastructuur. De stad heeft veel geïnvesteerd in fietspaden en -stroken, waardoor het voor fietsers gemakkelijk en veilig is om zich te verplaatsen. Bovendien heeft de stad een fietsdeelprogramma ingevoerd, waarmee inwoners en bezoekers voor korte tijd fietsen kunnen huren. Met meer dan 1.200 fietsen beschikbaar op meer dan 120 stations in de stad, is het gemakkelijk te begrijpen waarom deze stad zo populair is geworden.

Kopenhagen, Denemarken

Fietsen is een manier van leven in Kopenhagen. De stad is ontworpen met fietsers in gedachten, en de infrastructuur is ongeëvenaard. Met meer dan 390 km fietspaden is het gemakkelijk te begrijpen waarom de stad vaak de fietshoofdstad van de wereld wordt genoemd. Kopenhagen is door het vlakke terrein ideaal om te fietsen. In tegenstelling tot andere steden waar fietsen een uitdaging kan zijn vanwege heuvels en steile hellingen, is het terrein van Kopenhagen meestal vlak, waardoor fietsen een makkie wordt.

De fietsinfrastructuur van Kopenhagen is zonder twijfel ongeëvenaard. De stad heeft veel geïnvesteerd in fietsinfrastructuur, waaronder speciale fietspaden, fietsspecifieke verkeerslichten en parkeervoorzieningen. Dit betekent dat fietsers gemakkelijk veilig en efficiënt door de stad kunnen navigeren. Zoals gezegd, is fietsen niet alleen een manier om van A naar B te gaan, maar een manier van leven. Van gezinnen met kinderen tot ouderen, iedereen fietst in Kopenhagen. Het is niet ongewoon om mensen in pakken en jurken naar hun werk te zien fietsen of studenten naar school.

Leipzig, Duitsland

Leipzig staat bekend om zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en levendige culturele scene. Maar wat veel mensen zich misschien niet realiseren is dat Leipzig ook een paradijs is voor fietsers. Met een netwerk van goed onderhouden fietspaden, schilderachtige paden en een bloeiende fietscultuur is het geen wonder dat Leipzig is uitgeroepen tot een van de beste fietssteden van Europa.

Leipzig beschikt over een uitgebreid netwerk van goed onderhouden en duidelijk aangegeven fietspaden. Of je nu naar je werk gaat of de vele attracties van de stad verkent, je kunt veilig en vol vertrouwen fietsen in de straten van Leipzig. Naast de traditionele fietspaden heeft Leipzig ook een aantal “fietsstraten” die fietsers voorrang geven boven auto’s. Deze straten zijn ontworpen om het fietsen te vergemakkelijken. Deze straten zijn ontworpen om het fietsen gemakkelijker en veiliger te maken, met lagere snelheidslimieten voor auto’s en meer bescherming voor fietsers.

Een van de populairste fietsevenementen in Leipzig is het “Leipzig Crit”, een snelle race door de straten van de stad die renners uit heel Europa aantrekt. En als racen niet je ding is, zijn er genoeg andere georganiseerde ritten en tochten om uit te kiezen, waaronder een populaire bierfietstocht die je meeneemt naar enkele van de beste brouwerijen van de stad.

Melbourne, Australie

Met zijn prachtige parken, speciale fietspaden en een levendige fietscultuur, wordt Melbourne beschouwd als een van de beste fietssteden ter wereld. Of je nu een doorgewinterde fietser bent of net begint, Melbourne biedt een scala aan fietservaringen voor alle niveaus.

Melbourne heeft veel geïnvesteerd in fietsinfrastructuur, met meer dan 135 kilometer aan speciale fietspaden. Deze fietspaden zijn goed onderhouden en bieden fietsers een veilige en gemakkelijke manier om door de stad te navigeren. Bovendien heeft Melbourne een fietsdeelsysteem, waarmee gebruikers op verschillende plaatsen in de stad fietsen kunnen huren. Dit maakt fietsen in Melbourne gemakkelijk en toegankelijk.

De parken en schilderachtige routes van Melbourne vormen het perfecte decor voor een ontspannen fietstocht. Het beroemdste park van de stad, de Royal Botanic Gardens, is een oase van 38 hectare in het hart van de stad en biedt fietsers een rustige ontsnapping aan de drukte. De Yarra River biedt ook een mooie fietsroute, met fietspaden die langs de oevers lopen.

 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws