13.7 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeReisbestemmingenKroatiëIn 20 minuten van het vasteland naar het Schiereiland Pelješac in Kroatië

In 20 minuten van het vasteland naar het Schiereiland Pelješac in Kroatië

Een van de meest populaire bestemmingen in Kroatië is het schiereiland Pelješac. Bezoekers die zich echter in Kroatië bevinden, moesten tot voor kort een  flinke omweg maken om het schiereiland te bereiken. En daarbij moest men vooral niet vergeten het paspoort mee te nemen, want het schiereiland kon alleen bereikt worden via buurland Bosnië en Herzegovina. Met de opening van de Pelješac brug is het echter nu veel eenvoudiger om snel even een uitstapje te maken naar deze bijzondere plek in Kroatië.

De feestelijke opening van de brug vond al plaats in juli 2022. Sindsdien is het niet alleen voor toeristen makkelijker het schiereiland te bezoeken, maar profiteert vooral de lokale bevolking van de brug. Waar men voorheen een flinke omweg van ruim 20 uur moest maken, is de gemiddelde reistijd tussen het vasteland en het schiereiland nu nog maar 20 minuten. Reizen naar Zuid-Kroatië is dus een stuk makkelijker geworden met de opening van de brug en daar zullen veel groepen de komende zomer zeker van gaan profiteren. Niet alleen de reisbranche zal eerder geneigd zijn het schiereiland te promoten, ook de economie van het eiland zal de komende jaren naar verwachting een flinke injectie krijgen. Met een toenemend aantal toeristen, is het immers nog aantrekkelijker je bedrijf te vestigen op het schiereiland.

Een architectonisch hoogstandje

De Pelješac brug is een architectonisch hoogstandje, ontworpen met het oog op zowel praktische als esthetische aspecten. De brug is 443 meter lang en bereikt een hoogte van 65 meter en biedt een prachtig uitzicht op de Adriatische Zee. De brug is ontworpen om sterke wind en stormen en seismische activiteit te weerstaan. Met de komst van de brug  kunnen bezoekers en de lokale bevolking nog meer genieten van alles dat het zuiden van Kroatië te bieden heeft: van de prachtige stranden tot de charmante steden en dorpen.

Ook voordelen voor natuurliefhebbers

Niet alleen het schiereiland via de Pelješac brug bereiken is een unieke ervaring, ook een boottocht onder de brug door mag gezien worden als een nieuwe toeristische activiteit. Men heeft een geweldig uitzicht op zowel de brug zelf als het vasteland en het schiereiland. Of je nu een zeiler, toerist of zakenreiziger bent, de Pelješac brug is zeker een onvergetelijke ervaring. Bovendien zorgt de hoogte van de brug ervoor dat de scheepvaart niet wordt gehinderd. Dit maakt het makkelijker voor zeilers om de kustgebieden van Kroatië te verkennen en te genieten van de adembenemende vergezichten.

Genoeg te beleven in Kroatië

De schitterende Adriatische kust van Kroatië is niet alleen vanwege deze ene brug een absolute must voor elke reiziger. De Dalmatische kust is vooral bekend om de schilderachtige stranden en wereldberoemde badplaatsen als Dubrovnik. De bruisende stad Zagreb en  de schilderachtige vissersdorpjes Hvar en Vis: Kroatië is gevuld met interessante plaatsen om te verkennen. Gelukkig voor de locale economie ontdekken steeds meer Europeanen, waaronder ook Nederlanders deze parel in het zuiden van Europa.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws