13.7 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeOpmerkelijk5 irritante en typische Nederlandse vakantietrekjes die iedereen zal herkennen

5 irritante en typische Nederlandse vakantietrekjes die iedereen zal herkennen

Het is eindelijk zomer! De zon schijnt, de temperaturen stijgen en de vakantiekriebels hangen in de lucht. Het is de tijd van het jaar waarin we er allemaal naar uitkijken om de dagelijkse sleur te ontvluchten en te genieten van zon, zee en strand.

Maar dat gaat allemaal wel gepaard met een aantal typisch Nederlandse vakantiegewoontes die wellicht onschuldig zijn, maar behoorlijk vreemd kunnen overkomen. Zeker wanneer je in het buitenland bent, zijn mensen niet altijd bekend met de volgende typisch Nederlandse vakantietrekjes.

Met de handdoek je plekje op de strandstoel reserveren

Zon, zand en zee: er gaat niets boven een ontspannen strandvakantie. Maar dan moet je wel een goed plekje, inclusief strandstoel hebben natuurlijk. Je kent dat wel: nog voordat de zon opkomt  leg je jouw handdoek op het beoogde ligbed, zodat je een paar uur later verzekerd bent van het beste plekje aan  het strand of het zwembad.  Deze praktijk, bekend als “handdoekje leggen”, is zo’n wijdverbreid probleem geworden dat veel hotels het nu actief proberen te ontmoedigen.

In de rij voor het vliegveld

Heb je wel eens in de rij gestaan op het vliegveld en je afgevraagd waarom iedereen al in de rij staat terwijl de gate nog niet eens open is? Het is een veel voorkomend fenomeen op luchthavens over de hele wereld. Mensen staan vaak te popelen om hun vlucht te halen, willen graag een goede stoel bemachtigen of willen gewoon graag op weg.

Maar er is een betere manier om je tijd op het vliegveld door te brengen dan in de rij te staan: door de mobiele app van je luchtvaartmaatschappij te gebruiken. Immers, je stoel is al gereserveerd en je bereikt niets met dat wachten. Het vliegtuig zal ook niet eerder vertrekken als iedereen opeens heel vroeg is ingecheckt.

Klagen over de hitte

Nederlanders klagen graag en hebben altijd wat over het weer te zeggen. Wie naar Noorwegen op vakantie gaat, klaagt over de kou en wie vakantie viert in warmer oorden, zal over de  hitte klagen. En waarom? Je weet immers vooraf dat het warm, danwel koud zal zijn. Maar goed, als je toch moet klagen, doe dit dan vooral tegen jezelf en niet naar anderen toe.

Souvenirs kopen

Het is altijd leuk om iets mee terug te nemen als herinnering aan je vakantie. En hoe kun je dat beter doen dan door een souvenir te kopen? Of het nu gaat om een magneetje van de Griekse vlag of een Spaanse flamencodanser, souvenirs leggen de essentie van een plek vast en brengen mooie herinneringen terug. In de praktijk raken we deze souvenirs al heel snel bij aankomst thuis, weer kwijt of nog erger: gooien we ze gewoon weg. Heel vreemd….

Te veel meenemen

We hebben ons hier allemaal wel eens schuldig aan gemaakt. Nederlanders plannen hun vakanties zorgvuldig en zorgen ervoor dat ze voorbereid zijn op elk mogelijk scenario dat op hun pad kan komen. We pakken kleren in voor elke dag, avond en zelfs een paar extra outfits voor het geval we geen zin hebben om te dragen wat we oorspronkelijk hadden gepland. Maar dan realiseren we ons dat we die koffer de hele reis moeten dragen en dan wordt het ineens een hele klus.

We hebben allemaal wel eens tegen onze partner of reisgenoot gezeurd dat de koffer zo zwaar is. We klagen dat het te veel is om te dragen en dat we minder hadden moeten inpakken. Maar de waarheid is dat we alleen onszelf de schuld kunnen geven. Misschien zijn die tien paar schoenen niet helemaal nodig en hadden we een paar thuis moeten laten.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws