13.5 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeReisbestemmingenIn deze landen kun je zelfs met een heel klein budget al...

In deze landen kun je zelfs met een heel klein budget al je dromen waarmaken

Veel mensen denken dat reizen naar exotische bestemmingen alleen mogelijk is met veel geld. Dat is echter niet waar! In verschillende landen kun je al je dromen waarmaken, zelfs met een heel klein budget. In deze blogpost delen we enkele van de beste budgetvriendelijke bestemmingen met je, waar je een heerlijke vakantie kunt hebben op een zeer laag budget.

1. Paraguay

De hoofdstad Asunción biedt een ongelooflijk lage maandelijkse huur voor appartementen van slechts 100 euro. Dat is een fractie van wat je in de meeste grote steden in de wereld zou betalen.

Zelfs hotels zijn ongelooflijk betaalbaar: een nacht in een mooi, schoon hotel kost slechts 4 euro. En als je uit eten gaat kost een biertje slechts 40 cent en een bord salade en biefstuk slechts 2 euro.

2. Zimbabwe

Zimbabwe staat bekend om het hoogste inflatiepercentage ter wereld. Dat klinkt misschien niet als een geweldig verkoopargument, maar het betekent wel dat bezoekers er fantastische aanbiedingen kunnen scoren. In maart van dit jaar kostte een liter melk slechts een halve eurocent en een kilo vlees slechts 0,40 eurocent.

Deze prijzen zijn ongelooflijk laag, vooral in vergelijking met andere Afrikaanse landen. De huizenprijzen stijgen echter exponentieel, dus hoewel het een geweldige plek is om te bezoeken, is het misschien niet de beste optie om er langdurig te wonen.

3. Argentinië

In de afgelopen jaren is dit Zuid-Amerikaanse land afgegleden van een van de duurste landen naar een van de goedkoopste. Een langdurige economische crisis is hiervoor verantwoordelijk, maar het heeft het land tot een geweldige bestemming gemaakt voor wie met een budget wil reizen.

Een van de beste dingen aan Argentinië is hoe betaalbaar het is voor reizigers. Vooral lederwaren zijn goedkoop, waardoor het een ideale bestemming is voor wie wat souvenirs zoekt. En als je van films houdt, zul je blij zijn te horen dat bioscoopkaartjes in Argentinië slechts 3 euro kosten.

Hoewel het leven in Argentinië misschien niet zo goedkoop is als op de andere genoemde bestemmingen, zijn het eten, accommodaties en het openbaar vervoer dat wel.  Je kunt genieten van heerlijke maaltijden in plaatselijke restaurants voor een fractie van de prijs die je in andere landen zou betalen. En als je accommodatie zoekt, zijn er genoeg betaalbare opties beschikbaar, van hostels tot goedkope hotels.

4. Filipijnen

Met zijn tropische klimaat, prachtige stranden en betaalbare kosten van levensonderhoud is het geen wonder dat 200.000 Amerikanen er al naartoe zijn verhuisd.Vervoer is een fluitje van een cent op de Filippijnen: een taxirit van een kilometer kost slechts 30 cent. En als je je avontuurlijk voelt, kun je zelfs op een jeepney stappen voor slechts een paar cent meer. Rondreizen was nog nooit zo gemakkelijk en betaalbaar!

Voor persoonlijke verzorging kun je voor slechts 60 cent naar de kapper. En als je wat hulp in huis nodig hebt, kost een inwonende huishoudster je maar 30 euro per maand. Geen wonder dat zoveel expats genieten van het goede leven op de Filippijnen!

5. Cambodja

Cambodja is een perfecte bestemming voor wie een onvergetelijke vakantie zoekt voor een klein budget. Met zijn rijke geschiedenis, schitterende architectuur en prachtige landschappen heeft Cambodja voor elk type reiziger wat wils. Cambodja is een ongelooflijk betaalbaar land om te bezoeken.

Accommodatie, eten en vervoer zijn allemaal veel goedkoper dan in veel andere populaire vakantieoorden. Je kunt een comfortabele hotelkamer vinden voor slechts €8,- per nacht en het eten op straat is zowel heerlijk als goedkoop. Bovendien is vervoer per tuktuk heel goedkoop. Voor een of twee dollar lukt het je meestal om op de plaats van bestemming te komen. 

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws