13.7 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeReisbestemmingenVijf Europese meren die je als alternatief voor het Gardameer kunt bezoeken

Vijf Europese meren die je als alternatief voor het Gardameer kunt bezoeken

Slecht nieuws deze zomer voor vakantiegangers die van plan waren af te reizen naar het Gardameer. Door de aanhoudende droogte in de regio, is het Gardameer nagenoeg opgedroogd en dat haalt natuurlijk alle charme van het meer en de omgeving weg. Speciaal voor al die mensen die een alternatief zoeken voor een vakantie aan een schitterend meer, hebben we vijf uitstekende alternatieven op een rijtje gezet.

1. Balatonmeer in Hongarije

Het Balatonmeer in Hongarije is een populaire zomerbestemming en een van de grootste meren van Europa. De Hongaren noemen het vaak “de Hongaarse Zee” omdat ze geen toegang hebben tot de oceaan. Het meer is omgeven door verschillende stranden en heeft prachtige steden als Tihany, Balatonfüred en Veszprem, waar bezoekers zich kunnen laven aan heerlijke gerechten en zich kunnen vergapen aan de unieke architectuur en het prachtige Hongaarse landschap. Daarnaast kunnen toeristen deelnemen aan de populaire zwemwedstrijd die op 1 juli 2017 wordt gehouden, waarbij ze kunnen zwemmen tussen Révülöp aan de noordkant en Balatonboglár aan de zuidkant van het meer. Interessant is dat de naam “Balatonmeer” enigszins overbodig is, omdat het achtervoegsel “ton” al “meer” betekent.

2. Meer van Killarney in Ierland

De stad Killarney in het zuidwesten van Ierland staat bekend om zijn schilderachtige landschappen en is vaak het vertrekpunt voor de Ring of Kerry, een beroemde toeristische roadtrip die per auto of fiets kan worden afgelegd. Deze 170 km lange route laat de adembenemende kustlijn van het Iveragh schiereiland zien en biedt schilderachtige uitzichten op populaire bezienswaardigheden zoals het uitzichtpunt Ladies View, Knockreer House and Gardens en Ross Castle. Het echte hoogtepunt van deze regio is echter het trio prachtige meren dat Killarney omringd: Lough Leane, Muckross Lake en Upper Lake. Deze onderling verbonden wateren strekken zich uit over een groot deel van het nationale park en vormen een prachtige achtergrond voor het prachtige Muckross House, dat ook het bewonderen waard is.

3. Saimaameer in Finland

Het Saimameer, gelegen in het zuidoosten van Finland, maakt deel uit van het Finse merengebied en is het grootste meer van Finland. In tegenstelling tot sommige andere grote meren in de wereld is het Saimameer niet één groot waterlichaam, maar bestaat het uit een complex netwerk van meer dan 14.000 kleine eilanden en waterlichamen die een totale oppervlakte van meer dan 4.500 vierkante mijl beslaan. Het grootste eiland, Sääminginsalo, is een populaire attractie voor bezoekers. Een van de unieke kenmerken van dit meer is de aanwezigheid van de zeldzame Saimaarob, een soort geringde zeehond. Als je dit fascinerende dier wilt zien, kun je een fietstocht van 48 km maken vanuit de universiteitsstad Lappeenranta of de hele fietsroute van 150 km over het Saimameer afleggen.

4. Meer van Bled in Slovenië

Het meer van Bled in Slovenië is een bekende attractie die bezoekers boeit vanwege het adembenemende landschap. De kleine omvang van het meer en de sprookjesachtige sfeer maken het tot een perfecte plek om prachtige foto’s te maken. De schilderachtige locatie is werkelijk idyllisch, vooral met het charmante eilandje dat een kerk herbergt midden in het meer. Voor een ontspannende activiteit kun je een wandeling rond het meer maken, die slechts minder dan twee uur duurt. Daarna kun je genieten van een verrukkelijke maaltijd in het restaurant van het kasteel van Bled, dat majestueus op een 130 meter hoge rots ligt.

5 Meer van Hallstatt in Oostenrijk

Hallstatt, Oostenrijk is een bekende bestemming voor avonturiers uit de hele wereld. Dit UNESCO Werelderfgoed ligt in het Salzkammergut, dicht bij Salzburg, en wordt omringd door de torenhoge toppen van de Bergwert en het Hallstätter Meer. Het meer zelf is een natuurwonder, bekend om zijn unieke plantensoorten, overvloedige watervogels en visrijke wateren. Vissers en (ijs)duikers trekken hierheen vanwege de ongelooflijke onderwaterwereld. Het meer bereikt dieptes tot 125 meter, en heeft een sprookjesachtige sfeer met steile wanden en indrukwekkende rotsformaties. De grootste snoek van het Salzkammergut zwemt in dit onderwaterparadijs.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws