20.4 C
Amsterdam
dinsdag 25 juni 2024
HomeReiswereldMet de  trein door Europa reizen is weer helemaal in

Met de  trein door Europa reizen is weer helemaal in

Als de zomer nadert, beginnen de vakantieplannen vorm aan te nemen. Hoewel vliegreizen een populaire keuze zijn, zijn er veel andere manieren om van de ene bestemming naar de andere te reizen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een Interrail treinreis door Europa. Treinreizen is een uitstekende manier om Europa te verkennen, met de Interrail pas kun je naar maar liefst 33 landen reizen. Als je op zoek bent naar meer inspiratie, dan zijn er unieke routes in landen als Zweden en Bulgarije die wachten om ontdekt te worden.

Als reiziger is het onvermijdelijk om bepaalde keuzes te maken. Je moet beslissen wat je gaat doen en waar je naartoe gaat, maar net zo belangrijk is de manier van vervoer. Als je op zoek bent naar comfort, dan is reizen per trein misschien de oplossing. Met een pas kun je binnen een maand vijf dagen onbeperkt reizen. Je kunt ervoor kiezen om die vijf dagen achter elkaar te gebruiken of verspreid over de maand. Deze pas geeft toegang tot bijna heel Europa en voor degenen die hun reis willen verlengen, zijn er andere passen beschikbaar, zoals een pas waarmee je 15 dagen binnen twee maanden kunt reizen.

Van Amsterdam naar Frankfurt en dan naar Bern

Begin je  reis biijvoorbeeld op station Amsterdam Centraal richting Frankfurt. Stap over op een trein naar Basel en vervolgens rechtstreeks door naar Bern, de eerste bestemming van je reis. Dit is in totaal een reis van ongeveer 6,5 uur, maar de tijd ging snel voorbij dankzij het comfort van de trein. De stoelen waren relatief breed, er was meer beenruimte dan in een vliegtuig en het uitzicht was adembenemend.

Bern, de hoofdstad van Zwitserland, is de eerste stop. Het is een plaats die rust en karakter uitstraalde en de oude binnenstad stond zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Terwijl je door de straten loopt, verwonder je jezelf over de prachtige architectuur. Overal waar je kijkt zie je imposante gebouwen, klokkentorens, bruggen en pittoreske straatjes.

Deze  charmante stad heeft bezoekers verschillende attracties te bieden, waaronder een familie van drie beren. Zodra je de Nydegg brug over de rivier de Aare aan de rand van het stadscentrum oversteekt, vind je de dierentuin Barengraben, waar de beren op een beboste heuvel naast de rivier verblijven. Je kunt een wandeling op en neer maken langs hun unieke verblijf, of nog beter, de sensatie ervaren van een ritje met de monoraillift dwars door hun verblijf.

Het is een buitengewoon avontuur voor iedereen die van beren houdt.Een andere must-see bestemming is de Rosengarten, een rozentuin die zeker een bezoek waard is, mits je geen last hebt van hooikoorts of het niet erg vindt om een vrij lang stuk omhoog te lopen. De tuin heeft een enorme verzameling rozen en biedt een spectaculair uitzicht over de stad. Als je je moe voelt na de steile wandeling, kun je bijtanken in het restaurant van de Rosengarten.

Geen zee, maar wel water

Zwitserland ligt misschien niet aan zee, maar dat betekent niet dat er geen water is. Het land wordt omringd door verschillende meren en het Thunermeer is er daar één van. Dit meer ligt in het midden van Zwitserland, net onder de hoofdstad, en wordt omringd door meerdere steden en dorpen. Deze plaatsen liggen dicht bij elkaar, waardoor je gemakkelijk meerdere locaties op één dag kunt bezoeken.Ik besloot een paar van deze steden en dorpen te verkennen, te beginnen met Thun. Ik nam de trein vanuit Bern, die er minder dan 30 minuten over deed zonder overstap. Eenmaal aangekomen, kon ik het centrum binnen een paar minuten bereiken. Als je je buiten Thun waagt, kom je het Schadaupark tegen, waar je het adembenemende Thunermeer kunt bewonderen.

Interrailen naar Zwitserland

Als je opstijgt naar het hoger gelegen deel van de stad, wachten het Schlossmuseum en de Schlossberg op je. Het museum is bijzonder boeiend en biedt een meeslepende ervaring in de geschiedenis van het gebied.Tijdens mijn Interrail-reis naar Zwitserland bereikte ik Spiez na Thun. De treinreis van 9 minuten was in een oogwenk voorbij, dankzij het prachtige uitzicht op het meer. Spiez is perfect voor mensen die actief willen blijven tijdens hun vakantie, met midgetgolf, voetbal, zwemmen, kasteelbezoek, bootverhuur en uitstapjes naar Thun of Interlaken.

Als je meer van de Thuner regio wilt ontdekken, overweeg dan om Spiez in te ruilen voor Interlaken. Deze populaire wintersportbestemming is in de zomer net zo schilderachtig. Ontdek wat er aan de andere kant van het Thunermeer  te zien is. Kost je wel  een stevige wandeling naar het uitzichtpunt op de Thunersee. Hoewel het langer duurde, maakt het prachtige uitzicht op het sprankelende water en de bergen het de moeite waard. Het is de perfecte plek voor een picknick op een warme zomeravond.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws