13.5 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeReiswereldVliegen met de baby? Vijf super handige tips voor die eerste trip

Vliegen met de baby? Vijf super handige tips voor die eerste trip

Een lange reis maken met je pasgeboren baby kan een ontmoedigende taak lijken, maar het kan ook een plezierige ervaring zijn, vooral als je de volgende adviezen voor een lange vlucht in acht neemt. Het meest waardevolle advies is om rustig te blijven en zoveel mogelijk prioriteit te geven aan de behoeften van je baby. De kans is groot dat alles soepel verloopt, en zo niet, dan is dat niet het einde van de wereld.

Maak eerst een proefreis

Als je voor het eerst gaat vliegen met een baby is het niet nodig om meteen een langeafstandsvlucht over de wereld te maken. Beginnen met een reis binnen Europa kan een prima manier zijn om het water te testen. Je kunt bijvoorbeeld naar Zuid-Spanje vliegen als proef, voordat je een paar maanden later een langere vlucht naar bijvoorbeeld Mexico neemt. We stellen voor om aanvankelijk een minder gewaagde vakantie met je pasgeborene te plannen. Dit kan je vertrouwen helpen opbouwen voor toekomstige reizen met je kleintje.

Overweeg de reis in delen te maken

Rechtstreekse vluchten zijn efficiënt en tijdbesparend, wat ook het milieu ten goede komt. Het is veel gemakkelijker om al je bagage te dragen en maar één keer op je baby te passen. Er zijn echter ook voordelen aan een tussenstop tijdens je vlucht. Door de reis in tweeën te delen kun je de benen strekken en tijdens de pauze voor je kleintje zorgen. Het is ook een kans om wat geld te besparen en kosten te besparen.

Overnacht dicht bij het vliegveld

Als je een vroege vlucht hebt en ver van het vliegveld verblijft, is het verstandig om een hotel in de buurt van het vliegveld te boeken in het belang van jezelf en je baby. Een extra uurtje slaap is altijd een welkome bonus. Hilton Schiphol, dat op loopafstand van de terminal ligt, is een uitstekende keuze als je jezelf helemaal wilt verwennen. Kies bijvoorbeeld voor Ibis, omdat zij een zeer betaalbare langetermijnparkeerplaats bieden.

Zorg voor de juiste papieren

Tegenwoordig heeft ook je baby een eigen reisdocument nodig. Het is essentieel om op tijd een paspoort of identiteitskaart voor je baby aan te vragen, want die zijn vijf en tien jaar geldig. Als je een vakantie buiten het Schengengebied plant, moet je bovendien verschillende andere documenten bij je hebben. Stel dat je ongehuwd bent, dan kan de douane vragen om een document waaruit blijkt dat beide ouders het gezag over het kind hebben.  Als je van plan bent met je baby te reizen zonder de andere ouder, heb je misschien toestemming nodig. Je kunt een toestemmingsformulier downloaden van de website van de centrale overheid om toestemming te krijgen.

Gratis bagage voor je baby

Verschillende luchtvaartmaatschappijen bieden de mogelijkheid om een gratis item voor je baby in te checken, zoals een kinderwagen of een autostoeltje. Daardoor kun je jouw eigen maxi cosi meenemen voor de gehuurde auto, wat een aanzienlijk bedrag bespaart en de veiligheid van onze baby garandeert. Informeer het personeel gewoon dat je van plan bent ze mee te nemen naar de gate en laat de spullen labelen, zodat ze bij het uitstappen direct beschikbaar zijn.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws