9.9 C
Amsterdam
zondag 10 december 2023
HomeOpmerkelijkTop 5 bestemmingen waar je vrijwel zeker geen andere Nederlanders tegenkomt

Top 5 bestemmingen waar je vrijwel zeker geen andere Nederlanders tegenkomt

Als reiziger is het bijna onvermijdelijk om tijdens je vakantie andere toeristen tegen te komen. Op veel populaire bestemmingen zie je vaak lange rijen enthousiaste en met camera’s zwaaiende bezoekers. Als je echter op zoek bent naar een unieke ervaring waarbij het onwaarschijnlijk is dat je andere buitenlanders tegenkomt, overweeg dan een bezoek aan een van de volgende landen buiten de gebaande paden.

Op deze plaatsen ontbreken misschien de typische toeristische voorzieningen, maar één ding is zeker: je krijgt de kans om volop te genieten van de rust en sereniteit van je omgeving en de kans dat je andere Nederlanders of toeristen tegenkomt, is vrijwel zeker nihil.

De Comoren

De Comoren liggen in de oostelijke regio van Mozambique in Afrika, en liggen ten noordwesten van Madagaskar. De eilandengroep bestaat uit drie hoofdeilanden en een aantal kleine eilandjes. Door de vulkanische oorsprong van de eilanden bestaat het terrein voornamelijk uit bergen.

Bovendien hebben de Comoren prachtige stranden en een grote verscheidenheid aan planten en dieren. Ondanks dat bezoeken slechts 15.000 toeristen per jaar deze schitterende eilandengroep.

Turkmenistan

Turkmenistan is overwegend bedekt met woestijn die ongeveer 80% van het landschap bepaalt. Desondanks heeft het land een unieke attractie in de vorm van “De krater van Derweze”. Dit alleen is echter niet genoeg om toeristen aan te moedigen het land vaker te bezoeken.

Een andere hindernis voor reizigers is de noodzaak van een gids en het gedoe met het verkrijgen van een visum. Daardoor maken slechts ongeveer 10.000 buitenlandse bezoekers per jaar de reis naar Turkmenistan.

Niue

Niue is een klein eiland gelegen in de zuidelijke Stille Oceaan, ongeveer 2.400 kilometer uit de kust van Nieuw-Zeeland. Als je een hartstochtelijk bewonderaar bent van de onderwaterwereld, is Niue een niet te missen bestemming. De aangrenzende wateren van het eiland zijn opmerkelijk doorzichtig, waardoor je 30 tot 70 meter zicht hebt. Onnodig te zeggen dat de smetteloze ivoren stranden op Niue net zo indrukwekkend zijn.

In het binnenland van het eiland ontdek je vooral ongerepte natuurgebieden en spelonken. Het blijft verbijsterend dat Niue jaarlijks slechts zo’n 7.000 bezoekers ontvangt.

Kiribati

Kiribati, een eilandenrepubliek in de Stille Oceaan, heeft een levendige omgeving en een van de grootste beschermde natuurgebieden ter wereld. Maar ondanks het prachtige natuurgebied, de Phoenix Eilanden, met talrijke vulkanen onder de zee die een adembenemend uitzicht bieden, heeft het eiland slechts ongeveer 5.300 toeristen gezien.

Een van de redenen voor dit lage aantal toeristen is de slechte bereikbaarheid van het eiland. Desondanks blijft dit tropische paradijs aan zee een verborgen juweeltje dat wacht om ontdekt te worden.

De Marshalleilanden

Deze eilandengroep is te vinden in de Stille Oceaan en bestaat uit 1100 eilanden van verschillende grootte. De omringende wateren herbergen prachtige koraalriffen en een levendig zeemilieu, met talrijke scheepswrakken die het tot een populaire duikbestemming maken. De eilanden hebben weelderig groen en ongerepte witte zandstranden.

Toegang tot de Marshalleilanden is mogelijk via luchthavens in Los Angeles, Hawaï, Australië, Nieuw-Zeeland en verschillende Aziatische landen. Vanwege de hoge kosten is het echter raadzaam vooraf te sparen voor wie geïnteresseerd is in een bezoek. Het is er namelijk erg  duur.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws