9.7 C
Amsterdam
donderdag 22 februari 2024
HomeReisbestemmingenNieuwe toeristische bestemming Rome; plein waar Julius Ceasar werd vermoord

Nieuwe toeristische bestemming Rome; plein waar Julius Ceasar werd vermoord

Bezoekers van Rome kunnen een nieuwe bestemming toevoegen aan hun must-see lijst. Naast het Colosseum, het Forum Romanum en het Pantheon is de plek waar Julius Caesar werd vermoord nu toegankelijk voor verkenning.

Julius Caesar was een prominent Romeins militair leider en politicus, die als veldgeneraal Gallië veroverde en een burgeroorlog won. Hij speelde ook een belangrijke rol bij de gevangenneming van Cleopatra. In 48 voor Christus werd hij aangesteld als dictator met als doel orde te scheppen in Rome. Sommige senatoren, waaronder Brutus en Cassius, waren echter ontevreden over zijn leiderschap. Op 15 maart 44 voor Christus (de dag van de schuldenregeling in Rome) werd Caesar vermoord.

Historici geloven dat hij het leven liet op het Largo Argentina Plein, dat nu via een speciale loopbrug kan worden bezocht. Deze plek werd in de jaren 1920 ontdekt en de bouw van de loopbrug werd deels gefinancierd door het modehuis Bulgari. Bezoekers kunnen de site bezoeken voor €5, behalve Romeinen die gratis naar binnen mogen. Caesars naam is zelfs na eeuwen nog beroemd en titels als keizer en tsaar zijn terug te voeren op zijn leiderschap.

Uitermate geschikt als weekendtrip

Rome is een van de populairste toeristische bestemmingen ter wereld. Met zijn rijke geschiedenis, prachtige architectuur en heerlijke keuken is het geen verrassing dat miljoenen mensen elk jaar naar de Eeuwige Stad trekken. Als je een reis naar Rome plant, is een van de eerste dingen waar je over na moet denken hoe je er komt. In deze blogpost gaan we dieper in op vliegen naar Rome: prijzen en tips.

Prijzen voor een ticket

De kosten van vliegen naar Rome kunnen sterk variëren afhankelijk van een aantal factoren, zoals de tijd van het jaar waarin je reist, de luchtvaartmaatschappij die je kiest en hoe ver van tevoren je je tickets boekt. Over het algemeen zijn de goedkoopste vluchten naar Rome te vinden buiten het hoogseizoen, meestal van november tot maart. Tijdens het hoogseizoen (juni tot augustus) zijn de prijzen meestal hoger, dus het is een goed idee om je tickets ruim van tevoren te boeken als je van plan bent om in deze periode te reizen.

Een andere manier om geld te besparen op je vlucht naar Rome is door flexibel te zijn met je reisdata. Als je midden in de week kunt reizen in plaats van in het weekend, kun je misschien goedkopere tarieven vinden. Daarnaast kun je overwegen om op een nabijgelegen vliegveld te vliegen, zoals Florence of Napels, en de trein of bus naar Rome te nemen. Dit kan vaak een voordeligere optie zijn, vooral als je vanuit Europa reist.

Vergelijk tot slot de prijzen van verschillende luchtvaartmaatschappijen. Hoewel sommige maatschappijen bekender zijn, bieden ze niet altijd de beste deals. Gebruik een vergelijkingswebsite zoals Skyscanner of Kayak om prijzen te vergelijken en de beste deal voor jouw budget te vinden.

Tips voor je  bezoek aan Rome per vliegtuig

Als je je vlucht naar Rome hebt geboekt, zijn er een paar tips die je in gedachten moet houden om je reis zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Zorg ervoor dat je licht inpakt. Als je maar een paar dagen reist, overweeg dan om alleen een handbagage mee te nemen om extra kosten en wachttijd bij de bagageband te vermijden. Controleer ook de bagagebeperkingen van je luchtvaartmaatschappij voordat je gaat vliegen om onverwachte kosten te voorkomen.

Plan vooruit voor luchthaventransfers. Rome heeft twee grote luchthavens: Fiumicino (FCO) en Ciampino (CIA). Als je op Fiumicino vliegt, kun je een trein of bus naar het centrum nemen. Vanaf Ciampino kun je een bus of taxi nemen. Zorg ervoor dat je je opties van tevoren onderzoekt en indien mogelijk van tevoren boekt om lange wachttijden te voorkomen.

Overweeg tot slot om een reisverzekering af te sluiten voor je reis. Hoewel dit extra kosten met zich meebrengt, kan het je gemoedsrust geven in het geval van onverwachte problemen, zoals geannuleerde vluchten of verloren bagage.

Kortom, vliegen naar Rome kan een betaalbare en handige manier zijn om deze prachtige stad te bereiken. Door prijzen te vergelijken, flexibel te zijn met je reisdata en deze tips te volgen, kun je het meeste uit je reis halen en genieten van alles wat Rome te bieden heeft.

 

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws