13.5 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeReisbestemmingenNaar deze steden reizen is met de trein sneller dan het vliegtuig!

Naar deze steden reizen is met de trein sneller dan het vliegtuig!

Hoewel vliegen wordt beschouwd als de snelste manier om te reizen, kan de tijd die je op luchthavens doorbrengt de reistijd aanzienlijk vertragen. Wachten in lange rijen voor het inchecken, de veiligheidscontroles, het instappen en het ophalen van de bagage kan veel tijd kosten. Hierdoor wordt een korte vlucht een langdurige aangelegenheid, waardoor Europese reizigers op zoek gaan naar alternatieve vervoersmiddelen.

Omio biedt een oplossing door reizigers de snelste vervoersopties in Europa te laten vergelijken, waaronder treinen en vliegtuigen. We hielden rekening met de wachttijd op het vliegveld voor verschillende vluchten en vergeleken de totale reistijd van een vlucht met een treinreis tussen verschillende Europese steden. Als resultaat hebben we 14 reizen geïdentificeerd waarbij het nemen van de trein kostbare tijd en mogelijk zelfs geld bespaart in vergelijking met vliegen.

Van Brussel naar Amsterdam

Reizen van Brussel naar Amsterdam is gemakkelijk en gemakkelijk. Je kunt een rechtstreekse trein nemen en in slechts 1 uur en 50 minuten aankomen op Amsterdam Centraal. Als je er echter voor kiest om van Brussels Airport naar Amsterdam Schiphol Airport te vliegen, doe je daar in totaal 5 uur over.

Düsseldorf naar Amsterdam

Als je een reis van Düsseldorf naar Amsterdam plant, kun je het beste een rechtstreekse trein nemen. De treinreis duurt iets meer dan 2 uur en er komen elke dag meerdere rechtstreekse treinen aan op Amsterdam Centraal. Vliegen kost je meer dan 3 uur, inclusief wachttijd. Als je de trein neemt, bespaar je jezelf 57 minuten.

Van Parijs naar Amsterdam

Reizen van Parijs naar Amsterdam duurt ongeveer 3,5 uur. De snelste manier om er te komen is door een rechtstreekse trein te nemen. Als je liever vliegt, moet je rekenen op meer dan 4 uur, inclusief wachttijd.

Van Brussel naar Parijs

Als je van Brussel naar Parijs wilt reizen, is een directe treinverbinding de snelste optie, die duurt minder dan 1,5 uur. Als je er echter voor kiest om van Brussel naar Paris-Charles de Gaulle International Airport te vliegen, kost het je meer dan 5 uur, inclusief wachttijd.

Van Brussel naar Londen

Je kunt ook gemakkelijk per trein van Brussel naar Londen reizen. Je kunt een rechtstreekse Eurostar trein nemen en binnen 2 uur in Londen aankomen. Als je er daarentegen voor kiest om naar Londen Heathrow Airport te vliegen, doe je daar meer dan 5 uur over, inclusief wachttijd.

Van Brussel naar Lyon

Als je van plan bent om van Brussel naar Lyon te reizen, is het nemen van een rechtstreekse trein de beste optie. De reis duurt slechts 3,5 uur en komt meerdere keren per dag rechtstreeks in Lyon aan. Als je ervoor kiest om in plaats daarvan te vliegen, doe je daar bijna 6 uur over, inclusief wachttijd op het vliegveld.

Van Brussel naar Frankfurt

Reizen van Brussel naar Frankfurt kan in iets meer dan drie uur met de trein, waardoor het de snelste manier van vervoer is. Kiezen voor een vlucht en wachten op het vliegveld kan meer dan vijf uur duren, waardoor de trein een efficiëntere keuze is.De reis van Londen naar Parijs duurt meer dan twee uur, met als snelste optie een rechtstreekse Eurostar trein van London St Pancras International Station naar Paris Nord Station. Een vlucht daarentegen kan bijna twee keer zo lang duren, in totaal vier uur.

Van Barcelone naar Madrid

Reizen van Barcelona naar Madrid kan in slechts 2,5 uur met de hogesnelheidstrein AVE van RENFE, die meerdere keren per dag rechtstreeks in de Spaanse hoofdstad aankomt. Vliegen duurt een uur langer, in totaal 3,5 uur inclusief wacht- en reistijd.

Van Madrid naar Sevilla

Reizen van Madrid naar Sevilla kan in slechts 2 uur en 20 minuten met de RENFE hogesnelheidstrein. Kiezen voor een vlucht tussen deze twee Spaanse steden duurt 3,5 uur als je de wachttijd bij de reistijd optelt.

Van Rome naar Milaan

De hogesnelheidstrein van Trenitalia brengt je in minder dan 3 uur van Rome naar Milaan. Kiezen voor een vlucht op dezelfde route kan bijna 4 uur duren, als je de wachttijd meerekent. Door te kiezen voor de trein kun je jezelf een uur reistijd besparen.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws