13.5 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeVervoerLuchtvaartRyanAir-topman woedend vanwege Nederlandse vliegtaks

RyanAir-topman woedend vanwege Nederlandse vliegtaks

RyanAir-topman Michael O’Leary is woedend over de verhoging van de vliegtaks in Nederland. Die stijgt vanaf 1 januari van 7,95 naar 28,58 euro per ticket.

,,Het is duidelijk dat de Nederlandse overheid een ‘Environment for Dummies’-boek zou moeten bestuderen om te begrijpen dat twee aansluitende vluchten meer dan het dubbele uitstoten dan een point-to-point vlucht. Toch stelt de nep-ecobelasting van de Nederlandse overheid de grootste vervuiler, de KLM-transferpassagiers, vrij van deze vliegtaks”, raast O’Leary.

Hij vervolgt: ,,Deze valse ‘eco-belasting’ doet niets voor het milieu, maar zal het Nederlandse toerisme en regionale luchthavens, zoals Eindhoven en Maastricht, onherstelbaar beschadigen door ze nog duurder te maken dan concurrerende EU-luchthavens, ten koste van duizenden banen. Nederlandse burgers hebben al te maken met een energie- en kostencrisis zonder te worden getroffen door deze buitensporige maar valse ‘eco-belasting’ om de schatkist van de Nederlandse overheid te vullen, terwijl KLM wordt beschermd en de meest vervuilende passagiers worden vrijgesteld. De Nederlandse regering zou deze valse ‘eco-belasting’ moeten schrappen en iets nuttigs moeten doen, zoals het introduceren van luchthavenheffingsregelingen die eco-efficiënte luchtvaartmaatschappijen, zoals Ryanair, belonen en eco-vervuilers zoals KLM straffen.”

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws