9.4 C
Amsterdam
vrijdag 19 april 2024
HomeOpmerkelijkIn deze landen vind je de meest diverse maaltijden ter wereld!

In deze landen vind je de meest diverse maaltijden ter wereld!

Als je op zoek bent naar een culinair avontuur, hoef je je niet te beperken tot Ć©Ć©n aspect van cultuur, natuur of temperatuur. Hoewel Nederlands eten soms goed in de smaak valt, zijn er momenten waarop we hunkeren naar de lekkernijen van de oosterse of mediterrane keuken. Dus, welke wereldwijde keukens mag je zeker niet missen? Hier zijn 10 landen waarvan CNN Travel de eetculturen te heerlijk vond om aan voorbij te gaan.

De Verenigde Staten

De VS is een smeltkroes van verschillende keukens uit de hele wereld. Van Italiaanse pizza tot Belgische frietjes of de klassieke hamburger, dit land biedt een breed scala aan opties die een typisch Amerikaanse draai hebben gekregen. Denk aan een sappige cheeseburger, een chocolate chip cookie, of zelfs een Amerikaanse clam chowder, key lime pie, of Cobb-salade – allemaal populaire gerechten die je niet mag missen.

Mexico

Mexico heeft een gevarieerde culinaire cultuur die voor elk wat wils biedt. Van de alomtegenwoordige enchiladas, tacos, fajitas, burritos en quesadillas die de harten over de hele wereld hebben veroverd, tot minder bekende lekkernijen als de Mexicaanse mol, een smaakvolle saus gemaakt van chilipepers, kruiden, chocolade en bezweringen die teruggaan tot de oudheid. De tacos al pastor, gemaakt van aan het spit geroosterd varkensvlees, zijn een aanrader, evenals de tamales, een gestoomde verpakking van heerlijke lekkernijen, uitgevonden door de Maya’s.

Thailand

De Thaise keuken daarentegen staat bekend om zijn straatvoedsel, dat met zijn overvloed aan kruiden en smaken een flinke slag slaat. Gerechten zijn een heerlijk huwelijk van pittige, zoute, zure, zoete, knapperige en sappige noten. De vriendelijke bevolking van Thailand is altijd dankbaar als je hun keuken proeft. Probeer eens de garnalensoep, Tom yam kung, Massaman curry, of de populaire papajasalade, Som tam.

Griekenland

De Griekse keuken beperkt zich niet alleen tot de bekende kalamata-olijven, feta en Griekse salade. Ze heeft veel meer te bieden dan dat. De dolma, die met rijst gevulde wijnbladeren zijn, en de linzensoep bieden de mogelijkheid om het oude Griekse leven te proeven toen ze voor het eerst werden gemaakt. De olijfolie die in de Griekse keuken wordt gebruikt is bovendien overvloedig aanwezig en heeft een unieke smaak die hem onderscheidt van de olijfolie die je gewoonlijk in de supermarkt vindt. De spinazietaart, spanakopita en gyros zijn ook het proberen waard.

India

India staat bekend om het uitgebreide gebruik van specerijen in de keuken, dat varieert van onderdompelen tot masseren en zelfs het zegenen van de gerechten. Het land staat ook bekend om zijn diverse en verrukkelijke vegetarische opties. Probeer zeker de Linzendahl en Dosa, dat zijn gevulde pannenkoeken met kaas en pittige groenten, en vergeet niet je tegoed te doen aan wat chai.

Japan

De Japanse culinaire scene biedt een breed scala aan mogelijkheden naast de bekende ramen, sushi en gyoza. Je kunt je overgeven aan een uitbundige kaiseki-maaltijd die de wisselende seizoenen benadrukt of plaatsnemen aan een draaiende sushiband. Zelfs buurtwinkels in Japan hebben unieke en gastronomische lekkernijen in de aanbieding, zoals misosoep, sushi, sashimi of tempura. Als je een bezoek aan Japan overweegt, zijn deze minder bekende eetervaringen het uitproberen waard.

Spanje

Spanje is een mekka voor de eetcultuur. Het is een plek waar families van verschillende generaties samenkomen om te dineren, vaak buiten. De alomtegenwoordige tapas zijn niet te missen, met levendige kruiden, verse zeevruchten en tomaten die barsten van smaak. Als je dit jaar Spanje bezoekt, moet je zeker wat iberico-ham eten of jezelf trakteren op de wereldberoemde churros.

Frankrijk

In Frankrijk wordt het eten hoog gewaardeerd en geprioriteerd. Een lange lunchpauze, compleet met meerdere gangen en een glas wijn, is gebruikelijk. Het is geen toeval dat de Michelin Gids in Frankrijk is ontstaan. Om je volledig over te geven aan de Franse culinaire ervaring, zoek je een gezellige bistro die klassieke gerechten als cassoulet of pot au feu serveert, of kies je voor een traditionele steak frites. En proef zeker de escargots, macarons en authentiek Frans stokbrood.

China

China staat bekend om zijn rijke eetcultuur, zoals blijkt uit de gebruikelijke Chinese groet “Heb je al gegeten?”. Dit land biedt een breed scala aan culinaire hoogstandjes die je wellicht zullen verrassen. Elke regio heeft zijn eigen unieke keuken. Van zoetzuur varkensvlees tot dim sum, geroosterd varkensvlees of eend, Xiaolongbao en soepknoedels, er is geen tekort aan heerlijke gerechten om te proberen in China.

Italiƫ

ItaliĆ« staat bekend om zijn kenmerkende keuken die al eeuwenlang gevierd wordt. Het is geen wonder dat Italiaans eten wereldwijd alomtegenwoordig is geworden. Interessant is dat de populariteit van hun keuken te danken is aan de eenvoud ervan. Met pasta, olijfolie, knoflook, tomaat, kaas en vlees is er niet veel meer nodig. Kaasachtige risotto, spaghetti bolognese of pizza – het ultieme comfort food – kun je overal in ItaliĆ« vinden. En natuurlijk mag je niet vergeten een echte Italiaanse koffie te proberen.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws