13.7 C
Amsterdam
donderdag 30 mei 2024
HomeVervoerLuchtvaartSpotgoedkope vliegtickets zijn verleden tijd zegt Ryanair

Spotgoedkope vliegtickets zijn verleden tijd zegt Ryanair

De tijd dat je voor een paar tientjes met het vliegtuig door Europa kan reizen lijkt voorbij. Lowcostairline Ryanair zegt dat het niet meer mogelijk is om voor bodemprijzen te vliegen vanwege de flink gestegen brandstofprijzen.

Het gemiddelde tarief van de bekende Ierse luchtvaartmaatschappij stijgt in de komende vijf jaar van veertig euro naar ongeveer vijftig euro. ,,Onze echt goedkope promotietarieven – van 1 euro, 0,99 euro of zelfs 9,99 euro, zal je volgens mij niet meer zien in de komende jaren”, zegt topman RyanAir-topman Michael O’Leary tegen de BBC. O’Leary in een radio-interview met de Britse omroep BBC.

Ook andere airlines voorspellen duurdere tickets. Zo kondigde KLM in maart al aan de prijs van vliegtickets naar bestemmingen buiten Europa te gaan verhogen. De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij Delta Airlines verhoogde de prijzen al eerder met 10 procent op alle tickets en Transavia gaf aan niet uit te kunnen sluiten ook te moeten reageren als de olieprijs nog verder stijgt, schrijft het AD.

GERELATEERDE ARTIKELEN

Actueel reisnieuws